Μουσικές Οικογένειες

Μουσική
Typography

Μουσικές συνθέσεις, αφιερωμένες στις δύο μεγαλύτερες οικογένειες οργάνων που απαρτίζουν μια συμφωνική ορχήστρα, τα πνευστά και τα έγχορδα, θα απολαύσει το κοινό στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, όπου ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων  παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα στο νέο κύκλο συναυλιών «Μουσικές Οικογένειες».

Στην πρώτη συναυλία, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις 20.30, πρωταγωνιστεί η μουσική οικογένεια των πνευστών και η Συμφωνική Ορχήστρα θα παρουσιάσει δύο έργα, που γράφτηκαν ειδικά για διάφορα σύνολα πνευστών, τη Σερενάτα σε ντο ελάσσονα Κ. 388 του Wolfgang Amadeus Mozart και τη Σερενάτα Πνευστών, έργο 44, του Τσέχου συνθέτη Antonín Dvořák.
Τη Συμφωνική Ορχήστρα θα διευθύνει ο Μιχάλης Οικονόμου.

Το πρόγραμμα της συναυλίας
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Σερενάτα για πνευστά σε ντο ελάσσονα Κ.388
I. Allegro, II. Andante, III. Menuetto, IV. Allegro

Antonín Dvořák (1841-1904)
Σερενάτα για πνευστά, τσέλο και κοντραμπάσο σε ρε ελάσσονα,  έργο 44
I. Moderato, quasi Marcia, II. Menuetto, III. Andante con moto, IV. Finale. Allegro molto

Η δεύτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και είναι αφιερωμένη στα έγχορδα. Η Συμφωνική Ορχήστρα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα, θα παρουσιάσει έργα που συνέθεσαν οι Edward Elgar, Piotr Ilyich Tchaikovsky  και Γιώργος Κυριακάκης ειδικά για αυτή την οικογένεια μουσικών οργάνων.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες:
τ. 210 92 43 760|
 #MousikiGiaOlous

Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο: Πειραιώς 100, Γκάζι Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός» |Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο» |Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων