Δελτία Τύπου

Αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές υπόσχεται ο Δήμος Αθηναίων στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης με το Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα», που θα πραγματοποιηθεί από 16 Ιουνίου έως 25 Ιουλίου 2024, με 79 δωρεάν εκδηλώσεις σε 53 σημεία και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) ενημερώνει το κοινό ότι τα κολυμβητήρια Γουδή, Σεράφειο, Κολοκυνθούς και Γκράβας του Δήμου Αθηναίων είναι ανοιχτά κανονικά στα ωράριά τους προς διάθεση των αθλουμένων.

Το κολυμβητήριο Γουδή από το Σάββατο 15 Ιουνίου έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 θα λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα με διευρυμένο ωράριο 09:00-19:00.

Τέλος, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 αναστέλλεται η διεξαγωγή των προγραμμάτων των παιδικών τμημάτων εκμάθησης κολύμβησης, λόγω του επικείμενου καύσωνα.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), ενημερώνει τους αθλούμενους του κολυμβητηρίου Γουδή του Δήμου Αθηναίων ότι και αυτό το καλοκαίρι διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας του, από το ερχόμενο Σάββατο 15 Ιουνίου κατά τη θερινή περίοδο.


Ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει και αυτό το καλοκαίρι μια σειρά δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους μικρούς μας φίλους και όλη την οικογένεια, που θα υλοποιηθούν από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), από 6 Ιουνίου έως 7 Σεπτεμβρίου 2024, στις Βιβλιοθήκες, στους πράσινους κήπους και τις αυλές των Μουσείων και των Χώρων Πολιτισμού του.

17 Ελληνίδες καλλιτέχνιδες από διαφορετικές γενιές, με διαφορετικές εκφράσεις και αναζητήσεις, σε έναν αναστοχασμό του ρόλου και της θέσης της γυναίκας, παρουσιάζονται στην ομαδική έκθεση «Γυναικεία Ζητήματα», που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), στην Πινακοθήκη από τις 6 Ιουνίου έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2024σε επιμέλεια Μπίας Παπαδοπούλου και Χριστόφορου Μαρίνου.

Ανοίγει, την Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, η πλατφόρμα του Open Call για την υποβολή ολοκληρωμένων καλλιτεχνικών προτάσεων συμμετοχής στο Φεστιβάλ Κολωνού, που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024 στο θέατρο Κολωνού σε μια ιστορική γειτονιά της Αθήνας, στον Λόφο του Ιππίου Κολωνού.

Ξεκινά την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή μαθητών δημοτικού (παιδιά που έχουν γεννηθεί από το 2012 έως το 2017) στα καλοκαιρινά camps, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεoλαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), στα αθλητικά κέντρα Ρουφ, Γουδή και Γκράβας, από τις 17 Ιουνίου έως και τις 26 Ιουλίου 2024.

Την πρώτη μουσειακή έκθεση του Παναγιώτη Κουλουρά, με τίτλο «Η εποχή της μεταμόρφωσης», παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), από τις 30 Μαΐου έως τις 23 Ιουνίου 2024, στο Κέντρο Τεχνών.

Για μία ακόμη χρονιά, ο Δήμος Αθηναίων δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες με αναπηρία να συμμετέχουν στα δωρεάν προγράμματα κολύμβησης ειδικής φυσικής αγωγής, που υλοποιούνται μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ).

 Το Athens Digital Arts Festival, η πρώτη και μεγαλύτερη διεθνής πλατφόρμα για τις ψηφιακές τέχνες στην Ελλάδα, γιορτάζει δύο δεκαετίες δημιουργίας και ψηφιακής καινοτομίας στη σύγχρονη τέχνη με μία ξεχωριστή επετειακή διοργάνωση σε δύο εμβληματικούς χώρους στην καρδιά της Αθήνας.

Το Σάββατο 18 Μαΐου2024 τα μουσεία, οι βιβλιοθήκες και οι χώροι πολιτισμού της Αθήνας υποδέχονται μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2024, που έχει ως θέμα «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα», με το οποίο το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) αναδεικνύει τα μουσεία ως ζωτικούς χώρους σύγκλισης της εκπαίδευσης και τη έρευνας, που έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν σημαντικά στην κατανόηση του κόσμου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ, επιστρέφει για 12η φορά, από τις 20 έως τις 25 Μαΐου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Ένα μήνυμα κατά κάθε μορφής βίας αποτελεί η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Δουατζή, υπό τον τίτλο «ΟΧΥΡΑ κατά της βίας», που θα φιλοξενηθεί από τις 14 έως τις 26 Μαίου 2024 στο «Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων» με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), διοργανώνει την έκθεση«Μιχαήλ Μήτρας: Αόριστες λεπτομέρειες» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίωναπό τις 16 Μαΐου έως τις 16 Ιουνίου 2024, σε επιμέλειαΧρύσας Δραντάκη και Χριστόφορου Μαρίνου, που παρουσιάζει την οπτική ποίηση του Μιχαήλ Μήτρα (1944-2019).

Παρατείνεται έως την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 η ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων συμμετοχής στο Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα», που θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου 2024 στις πλατείες, στα πάρκα, στους κήπους, στους χώρους πολιτισμού της πόλης και σε πολλά ακόμη σημεία στις 7 δημοτικές κοινότητες της Αθήνας, όπου κοινό και καλλιτέχνες θα μοιραστούν μοναδικές εμπειρίες πολιτισμού και καλοκαιρινής ψυχαγωγίας.

Συνεχίζονται τον Μάιο οι δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία της Αθήνας, ένας θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Αθήνας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο με κράτηση θέσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα opandaxenagiseis.gr

Πληροφορίες και διευκρινήσεις στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθώς και στο τηλέφωνο 210 7232603 & 604, Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-15:00.
Μείνετε συντονισμένοι για το πρόγραμμα των επόμενων ξεναγήσεων!

*Το εισιτήριο εισόδου στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς Χώρους επιβαρύνει τους συμμετέχοντες στην ξενάγηση.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τις ξεναγήσεις του Μαΐου:

Πέμπτη 09 Μαΐου 2024

ΕΘΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΟΘΗΚΗ (ΑΛΣΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΓΟΥΔΗ)
10:30 | Σημείο Συνάντησης: Μνημείο Πεσόντων στην Κύπρο (Λεωφ. Παναγ. Κανελλόπουλου)
Ξεναγός: Χάρις Βελαχουτάκου (έως 25 άτομα)


Σάββατο 11 Μαΐου 2024

ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑ
17:00 | Σημείο Συνάντησης: Βιβλιοθήκη Αδριανού
Ξεναγός: Κασσάνδρα Ποριώτη (έως 40 άτομα)

Α΄ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ
10:30 | Σημείο Συνάντησης: Είσοδο κοιμητηρίου
Ξεναγός: Χάρις Βελαχουτάκου (έως 40 άτομα)


Κυριακή 12 Μαΐου 2024

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
10:30 | Σημείο Συνάντησης: Είσοδος Μουσείου, Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12
Ξεναγός: Χάρις Βελαχουτάκου (έως 25 άτομα)


ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ
10:00 | Σημείο συγκέντρωσης: Εκκλησία Αγίου Τρύφωνος
Ξεναγός: Λαυρεντία Γιαννόλα (έως 50 άτομα)


Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ
09:00 | Σημείο Συνάντησης: Έναρξη από το άγαλμα του Μακρυγιάννη στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Ξεναγός: Αρετή Βασδάρη (έως 40 άτομα)


Τρίτη 14 Μαΐου 2024

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ
09:00 | Σημείο Συνάντησης: Έναρξη από το άγαλμα του Μακρυγιάννη στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Ξεναγός: Αρετή Βασδάρη (έως 40 άτομα)


ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
14:00 | Σημείο Συνάντησης: Είσοδος Μουσείου
Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 30 άτομα)


Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ «ΜΕΛΙΝΑ» ΜΕ ΘΕΜΑ: Η ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙ.
18:00 | Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος Ηρακλειδών 66α, Θησείο
Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή (έως 140 άτομα)


Σάββατο 18 Μαΐου 2024

ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
14:00 | Σημείο Συνάντησης: Είσοδος Μουσείου
Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 30 άτομα)


Κυριακή 19 Μαΐου 2024

ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
10:30 | Σημείο Συνάντησης: Είσοδος αρχαιολογικού χώρου
Ξεναγός: Τζέμμα Οικονομοπούλου (έως 40 άτομα)

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
14:00 | Σημείο Συνάντησης: Είσοδος Μουσείου
Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 30 άτομα)


Σάββατο 25 Μαΐου 2024

ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
10:30 | Σημείο Συνάντησης: Είσοδος αρχαιολογικού χώρου
Ξεναγός: Κασσάνδρα Ποριώτη (έως 40 άτομα)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
10:30 | Σημείο Συνάντησης: Είσοδο Κήπου από Λεωφ. Αμαλίας
Ξεναγός: Γεωργία Τόγκα (έως 30 άτομα)


Τρίτη 28 Μαΐου 2024

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ «ΜΕΛΙΝΑ» ΜΕ ΘΕΜΑ: Η ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΗ ΑΘΗΝΑ (2ο μέρος)
18:00 | Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος Ηρακλειδών 66α, Θησείο
Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή (έως 140 άτομα)

Παρατείνεται έως την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 η ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων συμμετοχής στο Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας, που θα διεξαχθεί από 1 έως 10 Ιουλίου 2024 στο Θέατρο Γκράβας.


Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει, από 28 Απριλίου έως 23 Ιουνίου 2024στοΜουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» την έκθεση φωτογραφίας «Με 2 Ματιές» των Μιλτιάδη Κατρακούλη, χοροδιδασκάλου από τα Μέγαρα και του φωτογράφου Γιώργου Μουστάκα, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

 Ο Δήμος Αθηναίων τιμώντας τη μνήμη του επιφανούς Συμιακού Λογοτέχνη και δωρητή του, Βασίλη Μοσκόβη, προκηρύσσει, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), διαγωνισμό για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023» που απευθύνεται σε συγγραφείς ιστορικών, λαογραφικών, γλωσσολογικών και άλλων έργων που αναφέρονται στην Ιστορία και τον Πολιτισμό των Δωδεκανήσων (συνολικά ή ενός νησιού).

Ο Δήμος Αθηναίων ανανεώνει το καλοκαιρινό πολιτιστικό ραντεβού με τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης, διοργανώνοντας από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο 2024 τέσσερα φεστιβάλ, σε γειτονιές, σε πλατείες και σε πάρκα στις επτά δημοτικές κοινότητες της Αθήνας, στα ανοιχτά θέατρα Γκράβας και Κολωνού και στο Άλσος Γουδή.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία διοργανώνει, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη-Διάσωση Ανθρώπων, Ζώων και Οικοσυστημάτων» το Σάββατο 20 Απριλίου στις 12:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης»).

Με έμπνευση από τα έθιμα και το κατανυκτικό κλίμα των Άγιων Ημερών του Πάσχα, ο Δήμος Αθηναίων καλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στις δωρεάν πασχαλινές δράσεις, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων από 20 Απριλίου έως 1 Μαΐου 2024, στους χώρους πολιτισμού της πόλης.

O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των αθλητικών δραστηριοτήτων του, προβαίνει στην υλοποίηση προγραμμάτων «Άθλησης για Όλους», τα οποία εγκρίνονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και ανά αντικείμενο δράσεως περιλαμβάνουν:

Συνεχίζονται τον Απρίλιο οι δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία της Αθήνας, ένας θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Αθήνας.

 

Οι περισσότερες παιδικές χαρές του Δήμου Αθηναίων λειτουργούσαν το προηγούμενο διάστημα χωρίς την ανανέωση της καταλληλότητας λειτουργίας τους, με ευθύνη και γνώση της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Μάλιστα, κατόπιν ελέγχων από τον φορέα πιστοποίησης τα έτη 2022 και 2023 δεν πιστοποιήθηκε η καταλληλότητά 11 παιδικών χαρών και η προηγούμενη δημοτική αρχή συνέχιζε να τις έχει σε λειτουργία, ενώ είχε εκπονηθεί μελέτη ανακατασκευής τους.

Επίσης, 15 ακόμα παιδικές χαρές είχαν ελεγχθεί και βρέθηκαν με προβλήματα στη λειτουργία τους χωρίς να λάβουν βεβαίωση λειτουργίας από τον φορέα και παρέμειναν ανοιχτές, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.

Στο όνομα της ασφάλειας των παιδιών και μετά από σχετική εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών, ανακοινώνουμε ότι διακόπτεται η λειτουργία των ακατάλληλων και επικίνδυνων παιδικών χαρών και δεσμευόμαστε μετά τις κατεπείγουσες ενέργειές μας, ότι ξεκινούν οι διαδικασίες ανακατασκευής τους.

Οι πρώτες ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές θα αρχίσουν να παραδίδονται τον Ιούνιο.

Οι παιδικές χαρές των οποίων θα διακοπεί η λειτουργία για λόγους ασφαλείας είναι οι:

1

112 Κ.Π.Χ.

Σίνα & Αραχώβης

2

182 Κ.Π.Χ.

Δεινοκράτους – Κολωνάκι

3

288 Κ.Π.Χ.

Ραυτοπούλου & Σουλιωτών – Ν. Κόσμος

4

509 Α’ Κ.Π.Χ

Α – Άλσος Προμπονά

5

509 Β’ Κ.Π.Χ

Β – Άλσος Προμπονά

6

517 Κ.Π.Χ

Καβάφη & Ζαφειροπούλου – Κ. Πατήσια

7

528 Κ.Π.Χ

Σαβαγηνών & Διοπόλεως – Λαμπρινή

8

540 Κ.Π.Χ.

Ερμωνάσσης & Πιτυούντος – Θερμίδα

9

586 Κ.Π.Χ.

Βικέλα & Λαμπάκη – Κ. Πατήσια

10

589 Κ.Π.Χ.

Βαλλιάνων & Δαιπερφελδ – Πατήσια

11

681 Κ.Π.Χ.

Πλ. Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών

12

795 Κ.Π.Χ.

Βαφειοχωρίου & Παπαστράτου - Γκύζη

 

Η νέα δημοτική αρχή σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

 

  • Έχει ληφθεί η απόφαση ώστε να ενταχθεί η ανακατασκευή 9 παιδικών χαρών, των οποίων διεκόπη η λειτουργία, στο Π.Δ.Ε, με σκοπό την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού προμήθειας, τοποθέτησης και εγκατάστασης εξοπλισμού παιδικών χαρών, αστικού εξοπλισμού, δαπέδων και λοιπών υλικών.

  • Έχει συμφωνηθεί η ανακατασκευή 2 παιδικών χαρών, των οποίων διεκόπη η λειτουργία, μέσω χορηγίας άμεσα, ενώ μία ακατάλληλη παιδική χαρά αλλάζει χρήση και μετατρέπεται σε χώρο παιχνιδιού.

  • Δυο παιδικές χαρές που ήταν κλειστές για καιρό, ανακατασκευάζονται, ώστε να ανοίξουν άμεσα.

  • Έχουν ήδη δρομολογηθεί τα έργα επισκευής και θα παραδοθούν πλήρως επισκευασμένες στους δημότες, 15 παιδικές χαρές που έχρηζαν εργασιών συντήρησης.

  • Έχει γίνει πρόσκληση για την ανάθεση σε πιστοποιημένη εταιρία να κάνει επανέλεγχο όλων των παιδικών χαρών ώστε να λειτουργούν σύμφωνα με τη νομοθεσία και τα πρότυπα.

  • Σχεδιάζουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εφαρμοστεί ψηφιοποιημένο σύστημα διαχείρισης των παιδικών χαρών, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό στη διαδικασία διαχείρισής τους και τη διαρκή συμμόρφωση με τη νομοθεσία και τα πρότυπα ασφαλείας.

  • Ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του έτους, η προκήρυξη διαγωνισμού για την 2ετή συντήρηση όλων των παιδικών χαρών που δεν βρίσκονται σε ενεργή σύμβαση συντήρησης.

 

 

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές, όπως υποδεικνύεται στον κάτωθι πίνακα:

ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

112

Σίνα και Αραχώβης

187

Πλ. Δεξαμενής

 

182

Δεινοκράτους - Κολωνάκι

187

Πλ. Δεξαμενής

 

223

Δαμάρεως & Αλκέτου

213

Πλ.Πλυτά

 

285

Αριστάρχου & Αστυδάμαντος

 

288

Ραυτοπούλου & Σουλιωτών – Ν. Κόσμος

260

Χελντράιχ – Ν. Κόσμος

 

296

Κριναγόρου & Δημώνακτος

 

509

Α – Άλσος Προμπονά

538

Πανδίωνος & Σάρωνος

 

517

Καβάφη & Ζαφειροπούλου – Κ. Πατήσια

538

Πανδίωνος & Σάρωνος

 

595

Πλ Ζέρβα

 

528

Σαβαγηνών & Διοπόλεως – Λαμπρινή

525

Χριστιανουπόλεως & Θύσσου

 

540

Ερμωνάσσης & Πιτυούντος – Θερμίδα

525

Χριστιανουπόλεως & Θύσσου

 

586

Βικέλα & Λαμπάκη – Κ. Πατήσια

595

Πλ Ζέρβα

 

597

Ιακωβάτων

 

589

Βαλλιάνων & Δαιπερφελδ – Πατήσια

538

Πανδίωνος & Σάρωνος

 

681

Πλ. Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών

193

Ακομινάτου & Σαχίνη

 

683

Πλ. Πάφου

686

Πλατεία Καλλιγά – Πατήσια

 

795

Βαφειοχωρίου & Παπαστράτου - Γκύζη

744

Πλ. Παλουμπιώτη

 

 

O παρακάτω σύνδεσμος περιέχει τα σχέδια των νέων ανακατασκευασμένων παιδικών χαρών που θα παραδοθούν σύντομα. https://we.tl/t-ntP6YVu8ZR

 

 

Την τέχνη του Πάτσγουορκ, τη μαγεία των υφασμάτων, των κλωστών, των χρωμάτων και των λουλουδιών, παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων στην ομαδική έκθεση έργων πάτσγουορκ Flower Power - Η δύναμη των λουλουδιών, που διοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και ο Ελληνικός Σύλλογος Πάτσγουορκ, από 26 Μαρτίου έως 21 Απριλίου 2024 στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων.

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει, από τις 29 Μαρτίου έως τις 26 Μαΐου στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, την έκθεση «Λάμπρος Ορφανός- Έλλη ΜουρέλουΟρφανού: Η Γοητεία του Μέτρου», σε επιμέλεια Κάλλης Πετροχείλου, Κώστα Νικάκη και Στέιση Βεντούρα.

Κορυφώνεται το τριήμερο από 16 έως 18 Μαρτίου η μεγάλη γιορτή της Αποκριάς, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, στις γειτονιές και το κέντρο της πόλης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας δήλωσε: “Kαθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 16 και 17 Μαρτίου, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης μετατρέπονται σε ένα ατελείωτο πολύχρωμο γαϊτανάκι, με πάρτι για τα παιδιά, μουσικές συναντήσεις με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, αποκριάτικες διαδρομές με άρωμα παράδοσης. Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου είστε όλοι καλεσμένοι στον Λόφο του Φιλοπάππου για να γιορτάσουμε παραδοσιακά τα Κούλουμα με μουσική, χορό και σαρακοστιανά εδέσματα».

 Η μεγαλύτερη γιορτή του καρναβαλιού έχει ξεκινήσει στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουμε όλοι μαζί, συμμετέχοντας σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με 80 αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, σε 55 σημεία της πόλης.

Ο Δήμος Αθηναίωνμέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), συνεργάζεται με την εικαστικό Μαιρηλί Χαραμή και παρουσιάζει, εν όψει της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, την έκθεση «Σημαίες μας, Πανιά περίλαμπρα, Σημάδια ιστορικά» από 14 Μαρτίου έως 7 Απριλίου 2024 στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων.

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων