Μυστικές μουσικές, υπέροχες γυναίκες - Συναυλία αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας

Μουσική
Typography

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 20:00, με αφορμή τα 96 χρόνια από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο Μαρία Κάλλας, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων και ο Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας παρουσιάζουν συναυλία με το μουσικό σύνολο Canto Soave, αφιερωμένη στη γυναικεία φωνή και μουσική δημιουργία.

Το μπαρόκ φωνητικό σύνολο Canto Soave με τις Μάιρα Μηλολιδάκη (σοπράνο), Νατάσσα Αγγελοπούλου (σοπράνο), Έφη Μηνακούλη (μετζοσοπράνο, αναγεννησιακό λαούτο, θεόρβη) και Κατερίνα Κτώνα (τσέμπαλο) ξετυλίγει το νήμα της σπουδαίας παράδοσης της ιταλικής όπερας, που η Μαρία Κάλλας με την απαράμιλλη εκφραστικότητά της απογείωσε ως ύψιστη μορφή τέχνης. Το σύνολο θα παρουσιάσει επιλογές από το ρεπερτόριο των διάσημων τραγουδιστριών στις Ιταλικές Αυλές του 17ου αιώνα, αλλά και συνθέσεις από χαρισματικές γυναίκες δημιουργούς, στη μουσική των οποίων συναντάμε τις ρίζες του bel canto, του όμορφου τραγουδιού, που μέσα στους επόμενους αιώνες ταξιδεύει για να κατακτήσει την Ευρώπη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης αριέτες των Paisiello, Rossini, Donizetti και Bellini, φωτίζοντας τη μουσική και αισθητική συγγένεια ανάμεσα στην περίοδο της Αναγέννησης και τον Ρομαντισμό.

Την εκδήλωση προλογίζει ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης.

Πληροφορίες:
Ημερομηνία:
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019
Ώρα: 20:00

Προπώληση εισιτηρίων:
Ταμεία του θεάτρου: Τ. 210 3642540
Τρίτη - Παρασκευή: 10.00 - 19.00
Σάββατο: 10.00 - 16.00
Κυριακή: 11.00 - 16.00
Δευτέρα: κλειστά

Ωράριο τις ημέρες παραστάσεων:
Τρίτη - Παρασκευή: 10.00 - 20.30
Σάββατο: 10.00 - 14.00 και 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης
Κυριακή: 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης

Και στο δίκτυο της viva.gr

viva

 

Ενδυματολογική επιμέλεια / Styling: Laskaris Couture
Χορηγός Κρασιών: Κτήμα Porto Carras

 

Πρόσβαση:
Μετρό: Στάση Πανεπιστήμιο

Προσβασιμότητα:
Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» είναι προσβάσιμο με αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ στο ισόγειο λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένες τουαλέτες.

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»
Ακαδημίας 59, 106 79 – Αθήνα
Τ. 210 3642540
#OlympiaNewEra

 

olimpia fasa xorigi epik

 

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων