Το δέντρο F. G. Lorca στο θέατρο Ολύμπια

Μουσική
Typography

Η πολύπλευρη, δημιουργική φυσιογνωμία του Ισπανού ποιητή και δραματουργού Federico García Lorca ξεδιπλώνεται μέσα από δικές του συνθέσεις, αλλά και έργα Ελλήνων συνθετών στη μουσική παράστασηΤο δέντρο F. G. Lorca, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στις 20:30 στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας

, όπου η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Πέτρου Καρπαθάκη, συμπράττουν με τη σπουδαία ερμηνεύτρια Καλλιόπη Βέττα και τον συνθέτη και κιθαριστή Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Στη συναυλία θα ακουστεί σε νέα ενορχήστρωση ολόκληρο το έργο Romancero Gitano σε μουσική του Μ. Θεοδωράκη (μετάφραση Οδ. Ελύτη), τραγούδια από τον κύκλο Αχ, έρωτα! σε μουσική του Χρ. Λεοντή (μετάφραση Λ. Παπαδόπουλου) και δύο τραγούδια σε μουσική του ίδιου του Λόρκα.

Ανάμεσα τους, το ομώνυμο έργο Un árbo lllamado Lorca σε μουσική του Μανόλη Ανδρουλιδάκη και ποίηση του Χιλιανού ποιητή Jaime Svart.

Την φωνητική αρτιότητα της Καλλιόπης Βέττα και την υψηλού επιπέδου κιθαριστική δεξιοτεχνία του Μανόλη Ανδρουλιδάκη, ολοκληρώνει η καλοδουλεμένη Χορωδία, υπό τη μουσική διδασκαλία του Σταύρου Μπερή και η Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων. Μαζί υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο την τέχνη του ποιητή, προσφέροντας στον ακροατή τους γλυκόπικρους καρπούς από Το δέντρο F. G. Lorca

Μια εξαιρετική μουσική παράσταση που αναδεικνύει το ύφος, το χρώμα, τον πλούτο και τον διεθνή χαρακτήρα της Ελληνικής μουσικής, μέσα από τα ποιήματα του ποιητή, το έργο του οποίου είναι αυτό με τις περισσότερες μεταφράσεις, προσαρμογές και διασκευές στην ελληνική γλώσσα.

Συντελεστές:
Τραγούδι: Καλλιόπη Βέττα
Κιθάρα/Ενορχηστρώσεις: Μανόλης Ανδρουλιδάκης
Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
Χορωδία δήμου Αθηναίων
Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής
Μουσική διεύθυνση: Πέτρος Καρπαθάκης

Πληροφορίες:
Ημερομηνία: Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Ώρα: 20:30

H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου (2 δελτία/ άτομο), τα οποία θα διατίθενται την ημέρα της παράστασης στα ταμεία του θεάτρου από 11:00 έως 17:00.

 

Εκδήλωση στο πλαίσιο της διοργάνωσης

ΑΠΠΒ

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων