Η Big Band του δήμου Αθηναίων υποδέχεται τη Μαρίζα Ρίζου στη σκηνή του Ολύμπια

Μουσική
Typography

Η Big Band του δήμου Αθηναίων συναντά​ ​στην πρώτη συναυλία της για τη νέα χρονιά μία φρέσκια, λαμπερή και αγαπημένη παρουσία στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής, τη Μαρίζα Ρίζου, ​στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας την Τρίτη 15 Ιανουαρίου στις 20:30.

Σε μία μοναδική συναυλία οι λάτρεις της ατμοσφαιρικής τζαζ και όχι μόνο, θα απολαύσουν τη μουσική κορυφαίων ενορχηστρωτών του είδους, όπως μεταξύ άλλων οι Nestico, Taylor, Clayton, LaBarbera, Wolpe, με swing αποχρώσεις, καθώς και δημοφιλή τραγούδια που έχει ερμηνεύσει η καλλιτέχνιδα με το ξεχωριστό ταπεραμέντο και έχουν αγαπηθεί από το κοινό.

Καλλιτεχνική επιμέλεια Big Band: Σάμι Αμίρης

Μαρίζα Ρίζου
Την είδαμε πρώτη φορά στη σκηνή σαν βασική τραγουδίστρια & guest το 2007.

Το 2012 μας ξανασυστήνει με μια απρόσμενη διασκευή το τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά «Μπόσα Νόβα του Ησαΐα», σε big band jazz και swing ήχους.
Τον Φεβρουάριο του 2013 επιστρέφει με το «Γλυκό πρωί», που φλερτάρει με την pop πλευρά της τζαζ και την ενέργεια μιας big band ορχήστρας.

Το 2014 κυκλοφορεί το “Πετάω” από την Feelgood Records -σε στίχους και μουσική Γιάννη Χριστοδουλόπουλου- το οποίο ερμηνεύει παρέα με τον Πάνο Μουζουράκη. Η επιτυχία του τραγουδιού της δίνει φόρα για τη δημιουργία του 2ου δίσκου της «Μεγάλη Γιορτή», που κυκλοφορεί και πάλι από τη Feelgood Records τον Οκτώβριο του 2016.

Παράλληλα, συνεχίζει τα  πετυχημένα live στον Σταυρό του Νότου, στο Gazarte & στο Passport Κεραμεικός, με τον ταλαντούχο ηθοποιό και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Ασπιώτη να αναλαμβάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια.

Έχει γράψει μουσική για διαφημίσεις και θεατρικές παραστάσεις, με αποκορύφωμα την παράσταση «Μαντάμ Σουσού», που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2017 στο Παλλάς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Το τραγούδι «Ας Γελάμε Συχνά», σε στίχους δικούς της και μουσική Κωστή Μαραβέγια και το ολοκαίνουριο «Ανάμεσα Στα Άστρα» μας προϊδεάζουν για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στο τρίτο προσωπικό της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες από την Feelgood Records. 

Big Band δήμου Αθηναίων
Η Βig Band είναι το τζαζ μουσικό σύνολο του δήμου Αθηναίων με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων δημιουργών της μουσικής φιλολογίας για σύνολο Big Band, καθώς επίσης και έργα της σύγχρονης τζαζ και συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών.
Έχει παρουσιαστεί σε συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ μουσικής και τεχνών σε όλη την Ελλάδα, την έχουν διευθύνει φημισμένοι μαέστροι και συνθέτες της τζαζ και σύγχρονης μουσικής, όπως οι William Russo και Don Owens, και έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους Έλληνες  και ξένους σολίστες, μεταξύ αυτών οι Rex Richardson, Vince De Martino, Mark Smith, Fred Hemke Jr, Γιάννη Τερεζάκη, Αντώνη Λαδόπουλο, Φίλιππα Πουλημένο, Δήμητρα Φωτοπούλου, Θανάση Κουλεντιανό, Θανάση Ιωακιμίδη κ.ά.

Πληροφορίες:
Ημερομηνία: Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Ώρα: 20.30

Τιμές εισιτηρίων: 6€, 8€, 10€, 15€, 20€
Φοιτητικό, νέοι μέχρι 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών: 5€
Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: 3€

Προπώληση εισιτηρίων:
Ταμεία του θεάτρου: Τ. 210 3642540, Τρίτη - Παρασκευή: 10.00 - 19.00,
Σάββατο: 10.00 - 16.00, Κυριακή: 11.00 - 16.00, Δευτέρα: κλειστά 
Ωράριο τις ημέρες παραστάσεων:
Τρίτη - Παρασκευή: 10.00 - 20.30
Σάββατο: 10.00 - 14.00 και 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης
Κυριακή: 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης
& στο δίκτυο της Viva.gr

viva

 

olympia logo RGB

Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας
Ακαδημίας 59, 106 79 – Αθήνα

www.opanda.gr

#OlympiaNewEra

 

Φορέας διαχείρισης:

PSX 20180927 175826

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων