Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής

Μουσικά Σύνολα
Typography

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής ιδρύθηκε το 1998 και είναι ένα από τα τέσσερα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων. Ιδρύθηκε με σκοπό τη διάδοση και διάσωση της “καλής” ελληνικής μουσικής. Έχει εμφανιστεί σε εξαιρετικά επιτυχημένες και σημαντικές συναυλίες, συνοδεύοντας μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού.

Έχει παρουσιάσει σε ειδικά αφιερώματα το έργο μεγάλων Ελλήνων συνθετών, μεταξύ των οποίων του Γιάννη Σπανού, Απόστολου Καλδάρα, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη καθώς επίσης και αφιερώματα στο ρεμπέτικο, λαϊκό, δημοτικό και έντεχνο τραγούδι. Αξιοσημείωτα είναι τα αφιερώματα που έγιναν στον Οδυσσέα Ελύτη και στον Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής έχει δώσει κατά καιρούς το παρόν σε αποκριάτικα προγράμματα και χριστουγεννιάτικες συναυλίες του Δήμου Αθηναίων με δημοτικά και λαϊκά τραγούδια, όπως επίσης και σε μουσικές εκδηλώσεις που πλαισίωσαν το Φεστιβάλ Βιβλίου. Έχει συνεργαστεί με την “Αθηναϊκή Φιλαρμονία” και τη “Big Band” του Δήμου Αθηναίων, προσφέροντας μελωδικά “ταξίδια” κλασικήςκαι παραδοσιακής μουσικής.

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων