Έκθεση σύγχρονης Κορεατικής Τέχνης

Εικαστικά/Εκθέσεις
Typography

H Πρεσβεία της Κορέας στην Ελλάδα και η Διεθνής Κορεατική Ένωση Τέχνης τιμούν τους Έλληνες που θυσιάστηκαν στον πόλεμο της Κορέας συνδιοργανώνουν με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, την Έκθεση Κορεάτικης Τέχνηςστο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» από 4 έως 8 Ιουλίου 2016.

Σκοπός της έκθεσης είναι να φέρει στην μνήμη μας, 66 χρόνια πριν, όταν περίπου 200 Έλληνες στρατιώτες θυσίασαν τη ζωή τους στον πόλεμο της Κορέας, μαχόμενοι για τα ιδανικά της ελευθερίας. Λόγω αυτής της υπέρτατης θυσίας, η Νότια Κορέα είχε την ευκαιρία να εξελιχθεί σε ένα  ισχυρό αλλά και ειρηνικό έθνος.

Στην έκθεση συμμετέχουν, με περισσότερα από 150 έργα, είκοσι και πλέον καταξιωμένοι, αλλά και νέοι καλλιτέχνες, στην πλειοψηφία τους καθηγητές, οι οποίοι μέσα από τα μοναδικά τους έργα αποτυπώνουν τη μοντέρνα κορεάτικη Τέχνη. Έτσι οι επισκέπτης θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία, όχι απλώς να γνωρίσουν, αλλά και να θαυμάσουν τη σύγχρονη εικαστική παράδοση της Κορέας και να εντρυφήσουν στον Κορεατικό Πολιτισμό.

Ένας από τους καλλιτέχνες  είναι ο σημαντικός κορεάτης δημιουργός  Han Chong Yop. Πολλοί από τους καλλιτέχνες θα παρευρεθούν στην έκθεση.

Εγκαίνια: Δευτέρα 4 Ιουλίου και ώρα 19:30


Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων  “Μελίνα”:
Ηρακλειδών 66Α & Θεσσαλονίκης – Θησείο
Τηλ. 210-3452150 – Στάση Μετρό Κεραμεικός
‘Ώρες λειτουργίας:  Τρίτη έως Σάββατο 10:00 – 20:00,  Κυριακή  10:00 – 14:00

Είσοδος Ελεύθερη

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων