«30 Χρόνια Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων και Νέων. Η φωτογραφική ιστορία της Ομάδας των Ταξιδευτών του Χρόνου.»

Εικαστικά/Εκθέσεις
Typography

Η καλλιτεχνική πορεία της Ομάδας των Ταξιδευτών του Χρόνου ξετυλίγεται στην έκθεση φωτογραφίας «30 Χρόνια Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων και Νέων. Η φωτογραφική ιστορία της Ομάδας των Ταξιδευτών του Χρόνου.», που παρουσιάζει το Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων (ΚΕΨΥΕ ), με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, από 6 έως 18 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα».

Με την έκθεση αυτή οι «Ταξιδευτές του Χρόνου» γιορτάζουν 30 χρόνια συνεχούς και δημιουργικής παρουσίας στα καλλιτεχνικά δρώμενα και το ΚΕΨΥΕ 30 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας στο χώρο της ψυχικής υγείας.
Σαν οδοιπόροι της ζωής, η ομάδα παρουσιάζει μέσα από απλές και ανεπιτήδευτες εικόνες την πορεία που διάνυσαν τα μέλη της στον χρόνο μαθαίνοντας την τέχνη της δημιουργίας εικόνων ενώ κάποια άλλα, που ήδη τελείωσαν και εργάζονται, τις εμπειρίες τους στην πράξη. Η παρουσίαση αποτελεί μια προσπάθεια να αποθησαυριστεί το έργο τους, αλλά και να ανακινηθούν μνήμες για πρόσωπα, μέρες και κοινή ζωή που έχουν γράψει βαθιά και μοναδικά στη ψυχή τους.

Παράλληλα στην έκθεση θα παρουσιαστεί, μετά από πολλά χρόνια, ένα σημαντικό φωτογραφικό αρχείο του κ. Δημήτρη Μ. Μπούκα, που προέκυψε από την δράση του «Προγράμματος Αποασυλοποίησης και Αποκατάστασης πρώην ΠΙΚΠΑ Λέρου – Β΄ Φάση (1993-1995)». Το πρόγραμμα υλοποίησε η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής κ. Ι. Τσιάντη.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι στόχος της έκθεσης δεν είναι μόνο η προβολή του έργου των εκπαιδευομένων στη φωτογραφία, αλλά η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία εφήβων και νέων.
Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων, (Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε.), αποτελεί Μονάδα της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γεν. Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Προσφέρει τις υπηρεσίες του στο χώρο της Ψυχικής Υγείας από το 1987. Υπεύθυνη Παιδοψυχίατρος του Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε. είναι η κα Τσίπη Ευαγγελία, Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ. Η ομάδα φωτογραφίας των «Ταξιδευτών του Χρόνου» αποτελείται από 25 εφήβους, νέους, νέες και τον εκπαιδευτή τους Μανώλη Σαλαμαλέκη. Το Εργαστήριο Φωτογραφίας ξεκίνησε την δράση του το 1987 υπό την καθοδήγηση του φωτογράφου κ. Δημήτρη Μ. Μπούκα. Έχει ιστορία 30 χρόνων στη διάρκεια των οποίων έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 30 εκθέσεις φωτογραφίας. Οι πιο σημαντικές σε εκθεσιακούς χώρους του Δήμου Αθηναίων, Δήμου Πειραιώς, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως: Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λευκάδα και Λευκωσία. Αδιάλειπτη είναι επίσης η συμμετοχή στη σημαντική περιοδική έκθεση «Photovision» που διοργανώνει το περιοδικό Φωτογράφος από το 1995.

Εγκαίνια έκθεσης: Κυριακή 11 Ιουνίου, ώρα: 7.30μ.μ.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»
Ηρακλειδών 66Α & Θεσσαλονίκης – Θησείο
Τηλ. 210-3452150 – Στάση Μετρό Κεραμεικός
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10:00 – 20:00, Κυριακή  10:00 – 14:00

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων