Athens Golden Cup 2022 | Παίζουμε Beach Volley στην καρδιά της πόλης | 2-5 Ιουνίου πλατεία Συντάγματος

Αθλητισμός
Typography

Μετά από 12 χρόνια το Πανελλήνιο Σιρκουί Μπιτς Βόλεϊ επιστρέφει στο Σύνταγμα με οικοδεσπότη τον Δήμο Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, που μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης  θα φέρουν το κορυφαίο καλοκαιρινό άθλημα στην καρδιά της Αθήνας.

To Athens Golden Cup 2022 θα διεξαχθεί το τετραήμερο 2-5 Ιουνίου 2022 και αποτελεί μία επίσημη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley 2022, με ειδικό χαρακτήρα.

Η διοργάνωση θα προσφέρει υψηλό αγωνιστικό θέαμα με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελληνικών ομάδων ανδρών και γυναικών, καθώς και προσκεκλημένων ομάδων από το εξωτερικό. Θα περιλαμβάνει επίσης δράσεις κοινωνικής ευθύνης, αγώνες κοινού και μαθήματα από γνωστούς άσους του beach volley σε νεαρούς φίλους του αθλήματος μέσα από το πρόγραμμα «Μάθε Beach Volley».

Το τουρνουά Athens Golden Cup είναι το πρώτο από τα τέσσερα (4) κορυφαία τουρνουά για το Πρωτάθλημα Beach Volley 2022, με επόμενο σταθμό στην Θεσσαλονίκη (Thessaloniki Grand Slam,  Πλ. Αριστοτέλους 16-19 Ιουνίου),  Ξάνθη (Xanthi Masters, Κεντρική πλατεία Ξάνθης 15-17 Ιουλίου), Άγιος Νικόλαος (Agios Nikolaos Finals, Μαρίνα Αγ. Νικόλαου 29-31 Ιουλίου).

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley έχει σχετικά μικρή ηλικία, αφού ξεκίνησε σε επίσημη μορφή το 1994 (καθιερώθηκε ως Ολυμπιακό άθλημα το 1992 στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης), και είναι η 2η φορά, μετά το 2010, που ένα επίσημο τουρνουά διοργανώνεται στην πιο εμβληματική Ελληνική πλατεία, την Πλατεία Συντάγματος.

Ο σχεδιασμός μιας  τέτοιας κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης στο κέντρο της Αθήνας, με τις παράλληλες δράσεις ανάπτυξης και κοινωνικού χαρακτήρα του αθλητισμού, θα αποτελέσει μία τετραήμερη γιορτή για όλους τους φιλάθλους.

Περιμένουμε μικρούς και μεγάλους, λάτρεις του Beach Volley και του αθλητισμού, από 2 έως 5 Ιουνίου για να απολαύσουν στην καρδιά της πρωτεύουσας τις ομάδες που θα  κυριαρχήσουν στις προκριματικές φάσεις του τουρνουά και θα αναμετρηθούν στο μεγάλο του φινάλε, αλλά και την αναμέτρηση των διασήμων για το Make a Wish στο Celebrities Match την Κυριακή το απόγευμα.

Πρόγραμμα του Athens Golden Cup: 

ΠΕΜΠΤΗ 2/6                      16.00-22.00 (8 women’s matches)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/6                13.00-16.00 (4 women’s matches)

                                            16.00-22.00 (8 men’s matches)

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/6                      09.00-18.00 (8 men’s & 4 women’s matches)

                                             18.00-22.00 SEMIFINALS (Women’s & Men’s)

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/6                       17.30 CELEBRITY MATCH – MAKE-A-WISH                               

                                             18.45 WOMEN’S FINAL (LIVE ERT)

                                             19.30 MEN’S FINAL (LIVE ERT)

                                              20.30 AWARD CEREMONY (LIVE ERT)

 Χορηγοί επικοινωνίας θα είναι η ΕΡΤ και ο Αθήνα 9,84.

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων