27ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας: Περισσότεροι από 7.000 ποδηλάτες κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας

Αθλητισμός
Typography

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, ο 27ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) με μεγάλο χορηγό τη ΔΕΗ.

Περισσότεροι από επτά χιλιάδες ποδηλάτες πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας, «ποδηλατώντας» με ασφάλεια, κέφι και ζωντάνια, δίνοντας μια διαφορετική εικόνα στην πόλη. Μεγάλοι και μικροί λάτρεις του ποδηλάτου, που συμμετείχαν στις δύο διαδρομές των 5 και 15χλμ, έστειλαν το μήνυμα ότι η ποδηλασία δεν είναι μόνο αθλητισμός, αλλά ψυχαγωγία και τρόπος ζωής.

Ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, αποτελεί από το 1987 τον πλέον μαζικό αθλητικό θεσμό της πόλης για το ποδήλατο, που συνδέεται άμεσα με την ιστορικότητά της, καθώς μέσα από τις διαδρομές του αναδεικνύονται μνημεία και σημαντικά τοπόσημα της Αθήνας.

Η Προέδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νίκη Αραμπατζή και η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ Σοφία Δήμτσα μέτρησαν αντίστροφα για την έναρξη της διαδρομής των 15χλμ.

Την εκκίνηση των διαδρομών έντυσαν με το - αφιερωμένο στον Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας- χορευτικό τους οι cheerleaders του Αθλητικού Γυμναστικού Πολιτιστικού Συλλόγου ΥΑΔΕΣ, πρωταθλήτριες Ελλάδος 2021 στο ολυμπιακό άθλημα Cheer Hip Hop. Ενώ, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και η Ομάδα Κρουστών Batala Atenas, έδωσαν στους ποδηλάτες το ρυθμό για μια δυναμική εκκίνηση.

Bike Weekend
Ο ΟΠΑΝΔΑ διοργάνωσε το απόλυτο «ποδηλατικό» Σαββατοκύριακο στις 28 και 29 Μαΐου.
Καθ ’όλη τη διάρκεια του διημέρου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο ΔΕΗ e-bike festival, το πρώτο, μεγάλο φεστιβάλ για ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ελλάδα του μεγάλου χορηγού του 27ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας. Περισσότερα από 50 κορυφαία μοντέλα με ηλεκτρική υποβοήθηση από εταιρείες διεθνούς κύρους, ανάμεσά τους και ελληνικές, ειδικά κατασκευασμένη πίστα για δωρεάν δοκιμές σε μοντέλα για κάθε χρήση, παιχνίδι δεξιοτεχνίας και αναμνηστικά δώρα, περίμεναν μικρούς  και μεγάλους, για να γνωρίσουν το πιο δημοφιλές μέσο αστικής μετακίνησης, ψυχαγωγίας και άσκησης.
Επίσης, οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν τα ηλεκτρικά πατίνια της εταιρείας SEGWAY, στην ειδική διαμορφωμένη πίστα της στην Πλατεία Συντάγματος.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στον 27ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας μπήκαν αυτόματα στην κλήρωση για να κερδίσουν πλούσια δώρα. Οικιακές συσκευές από την εταιρεία Tesla, ποδηλατικά κράνη από την εταιρεία Smith, ποδήλατα από την εταιρεία Γατσούλης. Η μεγάλη κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΝΔΑ στις 10 Ιουνίου.

Ο 27ος Ποδηλατικό Γύρος της Αθήνας διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Ευχαριστούμε τη Δημοτική Αστυνομία, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αθήνας, για την πολύτιμη συνεργασία και συμβολή τους στην διεξαγωγή του 27ου Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας.

Χορηγοί: TESLA – SEGWAY, το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ, ΔΕΣΥΛΛΑΣ GAMES, ΓΑΤΣΟΥΛΗΣ BIKES και SMITH


Μπορείτε να κατεβάσετε φωτογραφικό υλικό υψηλής ανάλυσης από τη διοργάνωση εδώ.

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων