Ο 33ος Γύρος της Αθήνας ενώνει τις δυνάμεις του με το 11o Greece Race for the Cure και τρέχει ενάντια στον καρκίνο του μαστού!

Αθλητισμός
Typography

Ο 33ος Γύρος της Αθήνας, ο πλέον ιστορικός θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της πόλης, που από το 1982 αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της πρωτεύουσας,φέτος για πρώτη χρονιά γίνεται σύμμαχος στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού και ενώνεται με το Greece Race for the Cure® σε μία διαδρομή 10χλμ με chip χρονομέτρησης

Το Greece Race for the Cure®, είναι αγώνας δρόμου 5χλμ και περίπατος 2χλμ, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», σε συνδιοργάνωση με τον  Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την έγκριση της αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen®.

Η ελληνική διοργάνωση είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ανάμεσα σε 140 διοργανώσεις που πραγματοποιούνται παγκοσμίως, με στόχο ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και την ενδυνάμωση των ασθενών.

Από τα καθαρά έσοδα του αγώνα χρηματοδοτούνται κάθε χρόνο προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»για την ευαισθητοποίηση του κοινού, την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και την υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο μαστού.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στέλνουμε για άλλη μία χρονιά το ηχηρό μήνυμα: ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

33ος ΓΥΡΟΣ ΑΘΗΝΑΣ – Αγώνας δρόμου 10χλμ: Εκκίνηση 08:30 Ζάππειο
Λ.Αμαλίας - Πανεπιστημίου - 28ης Οκτωβρίου(δεξιά) - Ακαδημίας (δεξιά) - Λ.Βασ.Σοφίας (αριστερά) - Κόμβος Χίλτον πίσω από τον Δρομέα - Λ.Βασ.Σοφίας (ρεύμα καθόδου)- (στον κόμβο Ζαχάρωφ μπαίνουμε στο ρεύμα ανόδου της Βασ.Σοφίας) -Φειδιππιδου (δεξιά) -
Λ.Μεσογείων (αντίθετο ρεύμα κίνησης από την μεσαία λωρίδα ) Λ. Μεσογείων - Σοφίας Σλήμαν (αναστροφή δεξιά) -Λ.Μεσογείων (αντίθετο ρεύμα κίνησης) - Μιχαλακοπούλου (αντίθετο ρεύμα κίνησης) στο ύψος της Φωκίδος (μπαίνουμε δεξιά στη νησίδα επί της Μιχαλακοπούλου) -Λ.Μεσογείων (αντίθετο ρεύμα προς πύργο Αθηνών) - Λ.Βασ.Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) -  Κόμβος Χίλτον  (μπαίνουμε στο ρεύμα καθόδου της Λ.Βασ.Κων/νου) - Λεωφ.Βασ.Όλγας (ύψος Ζαππείου) τερματισμός

11ο GREECE RACE FOR THE CURE®

  • Αγώνας δρόμου 5χλμ: Εκκίνηση 10:30 Ζάππειο
    Λεωφ.Αμαλίας -Λεωφ. Β. Σοφίας (δεξιά) - Λεωφ. Β.Σοφίας (πίσω από τον Δρομέα, ρεύμα καθόδου) - ύψος Πλατεία Μαβίλη (Σούτσου & Κερασούντος αναστροφή) – Λ. Βασ. Σοφίας (ρεύμα ανόδου) - Κόμβος Χίλτον (μπαίνουμε στο ρεύμα καθόδου της Λ.Βασ.Κων/νου)-Λ.Βασ.Όλγας (ύψος Ζαππείου) - τερματισμός
  • Περίπατος 2χλμ: Εκκίνηση 11:30 Ζάππειο
    Λεωφ.Αμαλίας - Πανεπιστημίου - Πεσματζόγλου (αριστερά) - Σταδίου (αριστερά) - Σταδίου - Φιλελλήνων - Λ.Βασ.Όλγας (ύψος Ζαππείου) τερματισμός

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στη διοργάνωση μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε επιθυμεί, είτε με ατομική συμμετοχή είτε ομαδικά.

Αγώνας Δρόμου 5χλμ &33ος Γύρος Αθήνας -Αγώνας δρόμου 10χλμ
Εγγραφές στους αγώνες δρόμου πραγματοποιούνται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, στο www.greecerace.gr/registrations. Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 8€ για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων και 10€ για τον Γύρο της Αθήνας 10 χιλιομέτρων και οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν υλικό αντίστοιχο της διαδρομής.

Περίπατος 2χλμ
Εγγραφές για τον περίπατο 2Κ πραγματοποιούνται είτε ηλεκτρονικά στo www.greecerace.gr/registrations, είτε σε κάποιο φυσικό σημείο εγγραφής στην Αθήνα.
Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 6€ και με αυτό οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν το υλικό του περιπάτου.

Όλες οι ηλεκτρονικές εγγραφές κλείνουν στις 23/9/2019.

Σημεία εγγραφής – αποκλειστικά για τον περίπατο 2χλμ: ΑΠΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

  • 1/9/2019-23/9/2019- HARDROCKCAFEATHENS, Αδριανού 52, Μοναστηράκι, Αθήνα
  • 9/9/2019 -21/9/2019, ATHENS METRO MALL, Δευτέρα έως Σάββατο 11πμ -8 μμ

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 276, ‘Αγιος Δημήτριος

  • 9//9/2019 -21/9/2019 - HONDOS CENTER ΕΡΜΟΥ, Δευτέρα έως Σάββατο 11πμ -8 μμ,

Ερμού 39, Σύνταγμα

  • 9/9/2019 -21/9/2019, Δευτέρα έως Σάββατο 11πμ -8 μμ, THE MALL ATHENS, Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι

ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΥΛΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: 2/9/2019 έως 26/9/2019, Δευτέρα έως Παρασκευή 10πμ-6μμ, από το σημείο παραλαβών, 3ης Σεπτεμβρίου 68, ισόγειο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GREECE RACE FOR THE CURE®

ΔΡΑΣΕΙΣ και το ΣΑΒΒΑΤΟ 28/9/2019
Το Σάββατο πριν από τη διοργάνωση, 12:00-18:00 είμαστε στο Ζάππειο για παραλαβές υλικού, για παράλληλες δράσεις προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, και για αθλητικά δρώμενα με τη συμμετοχή της ΕΠΟ.

ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Κυριακή 29/9/2019, ΖΑΠΠΕΙΟ

  • 8:30 - Εκκίνηση Γύρου της Αθήνας / Αγώνα δρόμου 10Κ
  • 10:30 - Εκκίνηση Αγώνα δρόμου 5Κ
  • 11:30 – Εκκίνηση Περιπάτου 2Κ

Περισσότερα:www.greecerace.gr

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων