Δήμος Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου -Σε ετοιμότητα όλος ο μηχανισμός

Πολιτισμός
Typography

Ο Δήμος Αθηναίων εφαρμόζοντας τα μέτρα που προβλέπονται σε καταστάσεις συναγερμού, όπως αυτή που έχουμε σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 στην Αττική (Κατηγορία Κινδύνου 5), ανακοινώνει ότι:

Ο Εθνικός κήπος και το πάρκο του Άλσους Χωροφυλακής έχουν κλείσει για λόγους ασφαλείας λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και θα παραμείνουν κλειστά έως το πέρας του ωραρίου λειτουργίας τους.Επίσης, υπενθυμίζεται ότι έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στον Λυκαβηττό, με περιπολίες και ετοιμότητα από συνεργεία του Δήμου.

Ο Δήμος έχει αναπτύξει περιπολίες από ομάδες προσωπικού του σε 24ωρη βάση σε όλους τους μεγάλους χώρους πρασίνου (Φιλοπάππου, Λυκαβηττό, Τουρκοβούνια, Ιλίσια κλπ). Επίσης, υδροφόρες βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να βοηθήσουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης. Η Δημοτική Αστυνομία έχει τεθεί σε επιφυλακή και drones ελέγχουν μεγάλους χώρους (όπως π.χ. τον Λυκαβηττό), προκειμένου να ενημερώσει την Πυροσβεστική όπου είναι αναγκαίο.

Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς να είναι πολύ προσεκτικοί και σε περίπτωση οποιουδήποτε κινδύνου αντιληφθούν να επικοινωνούν με το 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο) ή το 2105287800,τα οποία είναι σε 24ωρη λειτουργία.

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων