Το Φεστιβάλ Κολωνού 2023 ξεκινά στις 8 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο

Πολιτισμός
Typography

Δήμος Αθηναίων: Φεστιβάλ Κολωνού, το καθιερωμένο πολιτιστικό ραντεβού του φθινοπώρου, επιστρέφει τον Σεπτέμβριο, με ελεύθερη είσοδο!

8 - 28 Σεπτεμβρίου, Απαραίτητα τα δελτία εισόδου

Κώστας Μπακογιάννης:   «Τον Σεπτέμβριο επιστρέφουμε στην Αθήνα της Τέχνης και του Πολιτισμού με ποιοτικές παραστάσεις προσβάσιμες σε όλες και όλους»

Παράλληλες εκδηλώσεις και στο θέατρο Γκράβας

13 - 26 Σεπτεμβρίου

Το Φεστιβάλ Κολωνού του Δήμου Αθηναίων,επιστρέφει δυναμικά τον Σεπτέμβριο στην ιστορική γειτονιά της Αθήνας, στον καταπράσινο λόφο του Ιππίου Κολωνού. Σημείο συνάντησης το θέατρο Κολωνού, που από τις 8 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2023 θα φιλοξενήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με ξεχωριστές ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο, που επιμελήθηκε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). 

Μετά την επιτυχία του καλοκαιρινού προγράμματος «Όλη η Αθήνα μια σκηνή», που υλοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΟΠΑΝΔΑ, στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα, απλώνοντας τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία από τη μία άκρη της πόλης έως την άλλη, ο Δήμος Αθηναίων δίνει ραντεβού το φθινόπωρο με κοινό και καλλιτέχνες στο θέατρο Κολωνού, αλλά και στο θέατρο Γκράβας, συνεχίζοντας να προσφέρει πολιτισμό, ψυχαγωγία και ποιότητα ζωής στις γειτονιές της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:  «Το Φεστιβάλ Κολωνού του Δήμου Αθηναίων, το φεστιβάλ πολιτισμού και ψυχαγωγίας που το αθηναϊκό κοινό αγκάλιασε και καθιέρωσε, φέτος ξεχωρίζει για την ποιότητα και την ποικιλομορφία του και γίνεται και πάλι πόλος πολιτισμού για όλη την Αθήνα προσφέροντας 21 εξαιρετικές παραστάσεις, με ελεύθερη είσοδο. Σας καλούμε να απολαύσετε δροσερές βραδιές, με αγαπημένους καλλιτέχνες, με θέατρο και μουσική από όλα τα είδη, σε ένα από τα πιο εμβληματικά θέατρα της Αθήνας. Παράλληλα, το αγαπημένο θεατράκι της Γκράβας λειτουργεί συμπληρωματικά, με ένα ξεχωριστό δεκαήμερο εκδηλώσεων. Τον Σεπτέμβριο επιστρέφουμε στην Αθήνα της Τέχνης και του Πολιτισμού. Ευχαριστώ την ομάδα του ΟΠΑΝΔΑ που διοργάνωσε και το φετινό φεστιβάλ με δημιουργικότητα και έμπνευση. Δίνουμε ραντεβού λοιπόν στον Κολωνό και την Γκράβα. Σας περιμένουμε».

Από την μεριά της η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραμπατζή, είπε χαρακτηριστικά: "Ο αγαπημένος πολιτιστικός θεσμός της Αθήνας, το Φεστιβάλ Κολωνού, επιστρέφει το Σεπτέμβριο στον ιστορικό λόφο του Ιππίου Κολωνού για να προσφέρει φθινοπωρινή δροσιά, καλώντας στο θέατρο Κολωνού κατοίκους, αλλά και επισκέπτες της πόλης μας να απολαύσουν παραστάσεις υψηλών προδιαγραφών από αγαπημένους καλλιτέχνες του θεάτρου και της μουσικής, που θα μας χαρίσουν αξέχαστες ατμοσφαιρικές βραδιές. Παράλληλα, στον ΟΠΑΝΔΑ συνεχίζουμε να φέρνουμε τον πολιτισμό στις γειτονιές κι έτσι για ένα δεκαήμερο το θέατρο Γκράβας θα φιλοξενήσει μοναδικές παραστάσεις και μουσικά αφιερώματα για μικρούς και μεγάλους. Σας περιμένουμε λοιπόν να υποδεχτούμε όλοι μαζί το φθινόπωρο και να διασκεδάσουμε μέσα από μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού και 29 παράλληλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στα δύο θέατρα της πόλης μας".

Το Φεστιβάλ Κολωνού αποτελεί φέτος την απόλυτη πρόταση τόσο για τους λάτρεις του θεάτρου όσο και της μουσικής, με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα θεατρικών και μουσικών παραστάσεων υψηλών προδιαγραφών από καταξιωμένους δημιουργούς.  Το κοινό θα απολαύσει τις μεγάλες θεατρικές παραγωγές του καλοκαιριού, αλλά και συναυλίες με λαϊκό, ρεμπέτικο και σύγχρονο ελληνικό ρεπερτόριο.

Η  αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου με τη θεατρική παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη με την Μαρία Κίτσου και τον Φάνη Μουρατίδη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης έρχεται στο θέατρο Κολωνού με την ξεκαρδιστική κωμωδία «Μαλλιά Κουβάρια» του Νικόλαου Λάσκαρη με τον Νίκο Ορφανό, κ.ά, ενώ ο Αργύρης Αγγέλου και η Ιωάννα Πηλιχού μας υποδέχονται με το θρίλερ «Ο Συλλέκτης» του Τζων Φώουλς. Η σκηνή του θεάτρου θα φιλοξενήσει τον «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή με τους Γιάννη Στάνκογλου και Μαριλίτα Λαμπροπούλου, αλλά και την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή με την Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο και τους Ελισάβετ ΜουτάφηΙωάννη Παπαζήση, κ.ά. Ο «Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς με την Κάτια Δανδουλάκη στον εμβληματικό ρόλο της Αμάντα και τους Ιωάννα Παππά, Κωνσταντίνο Μπιμπή, Ρένο Ρώτα, αλλά και η ξεκαρδιστική κωμωδία «Δωδέκατη Νύχτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, ο οποίος κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τους Σοφία Βογιατζάκη, Άννα Μονογιού, Λίλη Τσεσματζόγλου, κ.ά. κάνουν επίσης στάση στο θέατρο Κολωνού. Οι θεατρικές παραστάσεις του Φεστιβάλ ολοκληρώνονται με την Έλενα Μαυρίδου να σκηνοθετεί την «Άλκηστις» του Ευριπίδη με συμπρωταγωνιστή τον Δημήτρη Λάλο και τη μουσικοθεατρική παράσταση – αφιέρωμα στον Τάσο Λειβαδίτη, όπου η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και μία ομάδα ηθοποιών συναντούν τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Το Φεστιβάλ Κολωνού είναι η καθιερωμένη φθινοπωρινή συνάντηση του κοινού με αγαπημένους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής και τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων. Ο Μανώλης Μητσιάς, η Πέγκυ Ζήνα, η Γιώτα Νέγκα, ο Δήμος Αναστασιάδης, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Σαρρής και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος θα ανέβουν στη σκηνή του θεάτρου Κολωνού για να ενθουσιάσουν το κοινό με το ερμηνευτικό τους ταλέντο και να το ξεσηκώσουν με τις επιτυχίες τους αλλά και με τραγούδια κορυφαίων συνθετών και δημιουργών. Στη φετινή διοργάνωση θα παρουσιαστούν μοναδικά μουσικά αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες συνθέτες και καλλιτέχνες, στον Μίκη Θεοδωράκη με την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους Κώστα Μακεδόνα, Παναγιώτη Πετράκη και Άγγελο Θεοδωράκη, στον Γιάννη Μαρκόπουλο με τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων στον Στράτο Διονυσίου με τους Άγγελο, Στέλιο και Διαμαντή Διονυσίου, καθώς και ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στο ελληνικό tango με τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία και Μαντολινάτα Εξαρχείων – Νεαπόλεως «Ο Διονύσιος Λαυράγκας», τη Δημοτική Αθηναϊκή Εστουδιαντίνα και τους Άννα ΜατσούκαΜπάμπη ΤσέρτοΚωνσταντίνο ΤζέμοΧρήστο Αμβράζη και Κατερίνα Μελίτη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Απόλλωνα ΚουσκουμβεκάκηΤέλος, τα Μουσικά Σύνολα Δήμου Αθηναίων θα δώσουν το δικό τους «ηχηρό» παρόν στο Φεστιβάλ με εξαιρετικές συναυλίες, όπου συμπράττουν με καταξιωμένους καλλιτέχνες και μουσικούς, όπως τα Κίτρινα Ποδήλατα, η Μπέττυ Χαρλαύτη, ο Σπύρος Κλείσσας, ο Θάνος Ολύμπιος, ο Alexandros Affolter, ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Γιάννης Μπελώνης και ο Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κολωνού, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Αθηναίων μέσω του ΟΠΑΝΔΑ, να φέρνει το πολιτισμό στις γειτονιές και σε κάθε γωνιά της της πόλης, ενισχύοντας την καθημερινή επαφή των κατοίκων με τις τέχνες αλλά και την ψυχαγωγία τους, θα πραγματοποιηθούν από 13 έως 26 Σεπτεμβρίου στο θέατρο της Γκράβαςθεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και μουσικά αφιερώματα με καταξιωμένους καλλιτέχνες. 

Δείτε το συνολικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κολωνού εδώ

Δείτε το συνολικό πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων στο θέατρο Γκράβας εδώ

Πληροφορίες:

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 20:30 Ώρα έναρξης παιδικών παραστάσεων: 20:00

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κολωνού είναι ελεύθερη αποκλειστικά και μόνον με δελτία εισόδου. Μείνετε συντονισμένοι για την έναρξη της διάθεσης των δελτίων εισόδου. Όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις στο θέατρο Γκράβας είναι με ελεύθερη είσοδο.

** Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί

Τα θέατρα Κολωνού και Γκράβας είναι προσβάσιμα σε ΑμεΑ.

 

Θέατρο Κολωνού

Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός Πρόσβαση στο θέατρο Κολωνού:

Γραμμή Μετρό 2: στάση Σεπόλια & στάση Σταθμός Λαρίσης Λεωφορειακές γραμμές: 057 (στάσεις Καλλιπόλεως, Ηλέκτρας), Α13 (στάση Αρμονία), Α10 και Β10 (στάση Δομοκού) Γραμμή Τρόλεϊ: 12 (στάση Αρμονία) & 1 (στάση Δομοκού)

 

Θέατρο Γκράβας

Ταϋγέτου 60, Γκράβα Πρόσβαση στο θέατρο Γκράβας:

Γραμμή Μετρό 1: στάση Κάτω Πατήσια Λεωφορειακές γραμμές: 054 (στάση Σχολεία Γκράβας), 608 (στάση Αγ. Λουκάς), 622 (στάση Ταϋγέτου) & Α8 (στάση Αγ. Λουκάς) Γραμμές Τρόλεϊ: 3, 5 & 11 (στάση Αγ. Λουκάς)

Πληροφορίεςwww.opanda.gr 

Ακολουθήστε μας στα social media: Facebook: https://www.facebook.com/Opanda.gr Instagram: https://www.instagram.com/Opanda.gr

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων