Δήμος Αθηναίων: Όλη η Αθήνα μια σκηνή -Έπεσε η αυλαία της μεγαλύτερης σκηνής στη πόλη! (Φωτό και Βίντεο)

Πολιτισμός
Typography

Φέτος το καλοκαίρι, ολόκληρη η Αθήνα, στο κέντρο και τις γειτονιές, μετατράπηκε σε μία μεγάλη σκηνή τέχνης και πολιτισμού, με συναυλίες, αφιερώματα και παραστάσεις θεάτρου και μουσικής, που φιλοξενήθηκαν σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους, άλση και θέατρα της πόλης, με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους.

Μέσα από το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Όλη η Αθήνα μία Σκηνή»*, που επιμελήθηκε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), περισσότεροι από 17.000 θεατές παρακολούθησαν, από τις 18 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου 2022, συνολικά 73 εκδηλώσεις σε 17 γειτονιές και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε για την λήξη του προγράμματος: “Οραματιστήκαμε να κάνουμε πραγματικά όλη την Αθήνα μια σκηνή! Φανταστήκαμε νότες, μελωδίες και θέατρο να πλημμυρίζουν άλση, πλατείες, και πεζοδρόμους προσφέροντας πολιτισμό ελεύθερα για όλους. Και παράλληλα, να στηρίξουμε τους καλλιτέχνες και τον κόσμο του πολιτισμού. Και τα καταφέραμε όλα αυτά μαζί με το Αθηναϊκό κοινό που αγκάλιασε όλες τις εκδηλώσεις μας και μας προκαλεί να κάνουμε το πρόγραμμα αυτό θεσμό!”

Τα θέατρα Κολωνού και Γκράβας, τα Άλση Παγκρατίου και Προμπονά, ο Λόφος Λαμπράκη, οι Πλατείες Αυδή, Κουμουνδούρου, Βικτωρίας, Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, Πλυτά και Αγίας Μαρίνας Θησείου, οι κήποι του Κέντρου Τεχνών στο πάρκο Ελευθερίας και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης στο σταθμό Λαρίσης, τα γήπεδα Κονίστρας στα Πετράλωνα και στην Ελληνορώσων και ο πεζόδρομος της Φωκίωνος Νέγρη ήταν τα σημεία, στα οποία ο Δήμος Αθηναίων έδινε ραντεβού κάθε απόγευμα με τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης για καλοκαιρινή ψυχαγωγία.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο από τις εκδηλώσεις https://youtu.be/femnLftt9pU

Και για να μην χάνουμε τίποτα από όσα πολιτιστικά προσφέρει ο Δήμος,  για πρώτη φορά όλα βρίσκονται εύκολα και γρήγορα στις οθόνες των κινητών και των υπολογιστών με ένα κλικ. Στο  επίσημο portal του πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων https://cultureisathens.gr/ και στο αντίστοιχο app, ο χρήστης μπορεί να δει όλες τις τρέχουσες και μελλοντικές εκδηλώσεις του δήμου, πολιτιστικά νέα, μουσεία, χώρους πολιτισμού, καθώς και να ενημερώνεται κάθε στιγμή για το τι τρέχει στην πόλη και στη γειτονιά μας. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν σε IOS και Android.

*Το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή» διαμορφώθηκε με εκδηλώσεις που επιλέχθηκαν κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης του Δήμου Αθηναίων σε καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, του τριετούς σχεδίου που έχει ανακοινώσει ο Δήμος και οι φορείς του, το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων