Χριστουγεννιάτικη διαδικτυακή δράση "Μισοί διάσημοι πίνακες περιμένουν τους ζωγράφους τους! "

Πολιτισμός
Typography

Το Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος Δήμου Αθηναίων πραγματοποιεί την χριστουγεννιάτικη διαδικτυακή δράση "Μισοί διάσημοι πίνακες περιμένουν τους ζωγράφους τους!"


Τρεις διάσημοι πίνακες, στους οποίους θα λείπει η μισή εικόνα…, περιμένουν εσάς να την ολοκληρώσετε!Κατεβάζετε το αρχείο, το ζωγραφίζετε με πολύ φαντασία και μας στέλνετε το αποτέλεσμα, για να το μοιραστούμε με όλους, στις σελίδες του ΟΠΑΝΔΑ στα social media:
Instagram: @opanda.gr
Facebook: @opanda.gr

Ανεβάστε τις δημιουργίες σας και στους δικούς σας λογαριασμούς, χρησιμοποιώντας τα hashtags #opanda,  #opanda_myart, #OpandaKids και #ChristmasInAthens, για να τις μοιραστείτε μαζί μας! 

Καλή διασκέδαση!
Χαρούμενες γιορτές! 

 

 • Πίνακας 1
  "Έναστρη νύχτα" , 1889, του Βίνσεντ Βαν Γκογκ (1853 – 1890). Ο πινακας βρίσκεται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.
  Ο Βίνσεντ ζωγράφισε τον πίνακα εκ του φυσικού και είναι το πρώτο υπαίθριο νυχτερινό τοπίο στην ιστορία της ζωγραφικής. Η φαντασία του μεταμορφώνει το φυσικό νυχτερινό τοπίο σε ένα ουράνιο θόλο εν κινήσει, καθώς ο ουρανός μοιάζει με γαλαξία που στροβιλίζεται. Οι κομήτες και τα αστέρια γυρίζουν ιλιγγιωδώς δημιουργώντας μια ατελείωτη κίνηση

Ακολουθεί ο πρωτότυπος πίνακας:


Vangogh

 

...και η "μισή" εικόνα....

 

 

 

1 1 1

Εκτυπώστε τον πίνακα εδώ

 • Πίνακας 2
  "Η Παναγία και το Θείο Βρέφος, με τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή και έναν άγγελο (Παναγία των βράχων)", 1483-1486, του Λεονάρντο ντα Βίντσι (1452 – 1519). Ο πίνακας βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.
  Η σκηνή εκτυλίσσεται σε ένα βραχώδες τοπίο, αρχιτεκτονικά και μαθηματικά οργανωμένο. Ο Λεονάρντο χρησιμοποιεί για τη δημιουργία του τοπίου την τεχνική του 'σφουμάτο' (sfumato), δηλαδή την απαλή μετάβαση χρωμάτων και τόνων από το φωτεινό στο σκιερό. Προέρχεται από την Ιταλική λέξη fumare που σημαίνει 'καπνίζω' (εξαφάνιση σαν καπνός). Με αυτή τη ζωγραφική τεχνική ο Λεονάρντο δίνει έμφαση στην κεντρική σκηνή και στις κυρίαρχες μορφές.
  Ο πίνακας αυτός είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και υπάρχουν αναρίθμητα αντίγραφα από διάφορους ζωγράφους. 

Ακολουθεί ο πρωτότυπος πίνακας:

Davinci

...και η μισή εικόνα...

  

2 1

Εκτυπώστε τον πίνακα εδώ

 • Πίνακας 3
  "Η γέννηση του Χριστού", 1470-1475, του Πιέρο ντέλα Φραντσέσκα (1412 - 1492). Ο πίνακας βρίσκεται στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.
  Ο Πιέρο, γνωστός στους συγχρόνους του και ως μαθηματικός και γεωμέτρης, χρησιμοποιεί τα γεωμετρικά στοιχεία σαν εργαλεία για να αφηγηθεί την ιστορία. Η ομάδα των Αγγέλων-Ψαλτών σχηματίζει ένα κλειστό κύκλο ζωγραφισμένο με έντονη τη μαθηματική αυστηρότητα, σε ομοιόμορφο χρωματικό τόνο, με τις μορφές αφοσιωμένες στη μουσική τους δίνοντας έμφαση στην επιβλητικότητα και την αρμονία της στιγμής.

Ακολουθεί ο πρωτότυπος πίνακας:

Dellafrantchesca

...και η μισή εικόνα για να δουλέψετε....

 3 1

 

Εκτυπώστε τον πίνακα εδώ

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων