Δημιουργική δράση: Ας γνωρίσουμε τον κόσμο των βιβλίων

Πολιτισμός
Typography

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων συνεχίζει τη σειρά δημιουργικών δράσεων που αφορούν στο βιβλίο με τίτλο: «Ας…»., θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αξιοποιήσουν τα παιδιά τον ελεύθερο χρόνο τους προς όφελος της προσωπικής ανάπτυξης, της δημιουργικής έκφρασης και της ψυχαγωγίας.

Για παιδιά από 7 ετών και πάνω

Στόχος της δράσης είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν τα αισθήματα τους για τα βιβλία.

Αγαπάμε τα βιβλία; Μας αρέσει να περνάμε το χρόνο μας διαβάζοντας; Είναι τα βιβλία διασκεδαστικά; Διαβάζουμε πολλές φορές το ίδιο βιβλίο; Υπάρχουν βιβλία που μας έκαναν να βαρεθούμε; Σε ποια μέρη υπάρχουν βιβλία; Πόσα βιβλία μπορεί να διαβάσει κάποιος σε μια μέρας Με αφορμή όλες αυτές τις ερωτήσεις -και πολλές άλλες- ξαναθυμόμαστε τα βιβλία που έχουμε συναντήσει στη ζωή μας. Σκεφτόμαστε όλα τα μέρη στα οποία έχουμε συναντήσει βιβλία, έχουμε διαβάσει και έχουμε μαγευτεί από ήρωες και ιστορίας. Και πάντα νοσταλγούμε τις επισκέψεις μας στη βιβλιοθήκη.

Διαβάζουμε το παρακάτω απόσπασμα από το βιβλίο «Το παιδί που δεν αγαπούσε τα βιβλία» το οποίο βρίσκεται στη συλλογή της Παιδικής Βιβλιοθήκης του ΟΠΑΝΔΑ (Στ. Λαρίσης).  

«Μπορεί το βιβλίο να του φαινόταν χαζό, αλλά δεν το άφηνε από τα χέρια του. Αν τον έβλεπε κάποιες εκείνη τη στιγμή, θα έσκαγε στα γέλια. Τη μια στιγμή γελούσε μ’ αυτά που διάβαζε και την άλλη τρόμαζε, τη μια σκεφτόταν και την άλλη κουνούσε το κεφάλι του, λες κι είχε μόλις διαβάσει κάτι απίστευτο! Η συμπεριφορά του ήταν πολύ αστεία!

Κάθε φορά που έφτανε στο τέλος μιας σελίδας, ακόμα κι αν προσπαθούσε, δεν κρατιόταν με τίποτα και γύριζε αμέσως στην επόμενη! Διάβαζε, διάβαζε, διάβαζε κι όταν το βιβλίο τελείωσε, στραβομουτσούνιασε. Θα ήθελε να έχει πιο πολλές σελίδες, θα ήθελε να διαβάσει κι άλλο…»

                 Το παιδί που δεν αγαπούσε τα βιβλία, Δημοκίδης Άρης, 2009, Μεταίχμιο

Εκτυπώστε τις ερωτήσεις για το βιβλίο εδώ

Στο παρακάτω πλαίσιο ας ζωγραφίσουμε το εξώφυλλο του βιβλίου που θα γράφαμε εμείς. Μπορούμε να γράψουμε και το όνομα μας και τον τίτλο της ιστορίας μας. Και ίσως, κάποια μέρα των ημερών, ξεκινήσουμε να γράφουμε το δικό μας βιβλίο.

Εκτυπώστε το πλαίσιο εδώ

Αν θέλετε μπορείτε να φωτογραφίσετε όσα δημιουργήσατε και να μας τα στείλετε μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώστε να τα δημοσιεύσουμε στα social media του ΟΠΑΝΔΑ.

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων