Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας γιορτάζει 15 χρόνια σταθερής παρουσίας

Πολιτισμός
Typography

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, AthensDigitalArtsFestival (ADAF), εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή ψηφιακής τέχνης, γιορτάζει τα 15 χρόνια σταθερής παρουσίας με ένα μεγάλο tributeevent αλλά και Open Air Screeningsστην καρδιά της Αθήνας!

Οι δράσεις ξεκινούν στις 10 και 11 Μαΐου, ανοίγοντας για πρώτη φορά στο κοινό το πρώην πολυκατάστημα FOKAS, στην οδό Σταδίου 41,σε μια εκδήλωση urban ψηφιακής πρωτοπορίας.

Ένα TributeEvent που αποκωδικοποιεί το DNA της ψηφιακής τέχνης μέσα από ένα με εντυπωσιακές διαδραστικές εγκαταστάσειςκορυφαία έργα WebArtbyCOSMOTEFiber, προβολές VideoArt&Animationεκρηκτικά DJ Sets καθώς και διαδραστικάbooths για κοινό, καλλιτέχνες και εθελοντές, όπου δεν θα μπορούσαν, να μην έχουν ενεργό ρόλο σε αυτή την γιορτή καθώς αποτελούν διαχρονικά το νουκλεϊκό οξύ του γενετικού του κώδικα.

Στο πλαίσιο αυτό, το διήμερο 10 & 11 Μαΐου, το κεντρικότερο σημείο της Αθήνας γίνεται χώρος ανάδειξης των βημάτων ψηφιακής εξέλιξης που χαρακτήρισαν τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά και αναζήτησης των pixels της ψηφιακής Τέχνης που θα επηρεάσουν την επόμενη μέρα.

Στο επετειακό αυτό πρόγραμμα και στο μεγάλο αφιέρωμα στα 15 Χρόνια AthensDigitalArtsFestival έρχονται να προστεθούν DJ sets από τον Κ. ΒΗΤΑ αλλά και τους παραγωγούς του “AthensVoiceRadio 102.5”, αλλά και άλλες εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν στη μεγαλύτερη γιορτή για τις νέες τεχνολογίες και τον ψηφιακό πολιτισμό στην Αθήνα.

Ένας φόρος τιμής σε όλους τους συνεργάτες, φορείς, καλλιτέχνες και εθελοντές που επί 15 χρόνια στηρίζουν αμείωτα τον θεσμό.

To επετειακό πρόγραμμα θα συνεχιστεί στις 1 και 2 Ιουνίου 2019, όπου ο προσφάτως ανακαινισμένος Πεζόδρομος της οδού Μιλτιάδου (Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας) θα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο θερινό κινηματογράφο για ένα 2 ήμερο γεμάτο από προβολές VideoArt&Animation καθώς και ειδικά αφιερώματα και πρεμιέρες.

Tribute to the 15 years of Athens Digital Arts Festival

10-11 Μάϊου 2019
ΠρώηνπολυκατάστημαFOKAS | Σταδίου 41

1-2 Ιουνίου
Πεζόδρομος Μιλτιάδου [Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας]
#ADAFTribute #ADAFMayDNA

Συνδιοργάνωση: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) 
Σε συνεργασία:
Περιφέρεια Αττικής

Με την Υποστήριξη: Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. | Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης   «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας – Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης»

Tο ADAF αποτελεί τον πλέον επιτυχή θεσμό στο πεδίο της τεχνολογίας, της τέχνης και της επιστήμης. Διοργανώνεται κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 2005 έως σήμερα, παρουσιάζοντας όλες τις μορφές και τάσεις του σύγχρονου ψηφιακού πολιτισμού μέσα από το έργο καινοτόμων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, προσφέροντας νέες επιλογές στο ευρύ κοινό.

Η προώθηση των ψηφιακών τεχνών τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο συνεισφέρει στην υποστήριξη νέων καλλιτεχνών και στη δημιουργία δικτύων συνεργασίας, καθιερώνοντας το Φεστιβάλ μεταξύ των κορυφαίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η ενίσχυση της επαφής και της εξοικείωσης του ευρύ κοινού με τα νέα μέσα, τις νέες τεχνολογίες και τον σύγχρονο πολιτισμό. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στο πολυδιάστατο πρόγραμμα του, το ξεχωριστό και διαδραστικό περιεχόμενό του και το πλήθος των δράσεων που πραγματοποιούνται καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους.

Το Φεστιβάλ έχει αποκτήσει μία πιστή βάση κοινού, η οποία το επισκέπτεται σταθερά, κάθε χρόνο με συνολικό αριθμό επισκεπτών περισσότερα από 160.000 άτομα.

 

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων