Άνοιξαν οι εγγραφές για το 13o Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας

Μουσική
Typography

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, μετά τα δώδεκα προηγούμενα επιτυχημένα σεμινάρια, προσφέρει στους νέους Έλληνες μαέστρους τη δυνατότητα συμμετοχής στο 13ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για έναν μοναδικό και ιστορικό πλέον θεσμό, καθώς είναι το μόνο τακτικό σεμινάριο διεύθυνσης ορχήστρας και χορωδίας στη χώρα μας και μάλιστα χωρίς δίδακτρα.

Το 13ο masterclass θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 28 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2020 υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου. Λόγω των υπαρχουσών συνθηκών, στο σεμινάριο θα συμμετάσχουν το πολύ έξι νέοι μαέστροι οι οποίοι θα επιλεγούν από τις αιτήσεις με βάση τα βιογραφικά και τα βίντεο.

Τα έργα που θα μελετηθούν με την ορχήστρα είναι:

- W. A. Mozart: Μικρή Νυχτερινή Μουσική, K. 525
- E. Elgar: Σερενάτα για έγχορδα,
op. 20
- P. I. Tchaikovsky: Σερενάτα για έγχορδα,
op. 48

Οι επιλεχθέντες μαέστροι θα πρέπει να προετοιμάσουν τα παραπάνω έργα ολοκληρωμένα και να είναι σε θέση να διευθύνουν στις πρόβες και τη συναυλία όποια μέρη τους ζητηθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν e-mail το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα παρακάτω στοιχεία:

  1. Ονοματεπώνυμο
    2. Τηλέφωνο
    3. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
    4. Βιογραφικό σημείωμα
    5. Έναν τουλάχιστον διαδικτυακό σύνδεσμο σε βίντεο όπου διευθύνουν συναυλία ή πρόβα

Η λίστα των μελών και το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020. Λόγω της πανδημίας, οι πρόβες και τα μαθήματα του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά χωρίς ακροατές και χωρίς τα δύο επιπλέον τμήματα αρχαρίων και διεύθυνσης χορωδίας.

Η τελική συναυλία θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλ.
210 9210810 & 210 9243760.

  • Ο ΟΠΑΝΔΑ έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων για την προστασία και την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.
Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων