Ένα μουσικό οδοιπορικό στην Πόλη και την Μικρά Ασία στο θέατρο Ολύμπια

Μουσική
Typography

Την Τρίτη 10 Μαρτίου στις 20:30, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων υποδέχεται, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» τον Μιχάλη Δημητριάδη και την Σοφία Παπάζογλου σε μια συναυλία, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του  Άγγελου Ηλία, που θα μας ταξιδέψει στα στενά του Βοσπόρου, “εκεί που σμίγουν η Δύση και η Ανατολή”.

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν δύο δίσκοι του συνθέτη Απόστολου Καλδάρα, οι οποίοι θεωρούνται από τους σημαντικότερους της Ελληνικής δισκογραφίας.  Η “Μικρά Ασία” σε στίχους Πυθαγόρα και ο “Βυζαντινός Εσπερινός” σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Πιστεύω ότι δύο είναι τα σημαντικότερα έργα του Απόστολου Καλδάρα:
Η "Μικρά Ασία" και ο "Βυζαντινός Εσπερινός". Τους στίχους της "Μικράς Ασίας" τους έχει γράψει ο Πυθαγόρας. Τους στίχους του "Βυζαντινού Εσπερινού", εγώ. Αν με ρωτούσαν όμως ποιό από τα δύο έργα προτιμώ, θα απαντούσα χωρίς δισταγμό: τη "Μικρά Ασία". Η "Μικρά Ασία" πριν απ' όλα, έχει ένα καταπληκτικό θέμα. Κι αυτό το θέμα, δεν αφορά μόνο τους Μικρασιάτες, τους Πόντιους, τους Κωνσταντινουπολίτες κ.λ.π. Αφορά όλους τους Έλληνες. Και τα εκατομμύρια των παιδιών, που είχαν πρόσφυγες γονείς και τώρα έχουν γίνει κι αυτά πατεράδες και παππούδες, αλλά και τους Πελοποννήσιους και τους Αθηναίους και τους Θεσσαλούς και τους Μακεδόνες και τους νησιώτες και τους Ηπειρώτες και τους Θράκες-τους πάντες. Διότι το '22, η Μικρασιατική καταστροφή, ήταν ένα συνταρακτικό γεγονός, από κάθε πλευρά. Ένα συνταρακτικό γεγονός που άλλαξε ουσιαστικά και καίρια την Ελλάδα.

Λευτέρης Παπαδόπουλος


Η Μικρασιατική καταστροφή, η προσφυγιά, η απώλεια και η ελπίδα, ερμηνευμένα μέσα από ηχητικές εναλλαγές, συγκινητικούς στίχους και τις φωνές δύο εξαιρετικών καλλιτεχνών. Μια μουσική βραδιά που θα μας μείνει αξέχαστη.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Τρίτη 10 Μαρτίου 2020
Ώρα: 20:30

Τιμές εισιτηρίων:
6€, 8€, 10€, 15€, 20€
Περιορισμένης ορατότητας: 3€
Φοιτητικό, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών: 5€

Προπώληση εισιτηρίων:
Ταμεία του θεάτρου
: Τ. 210 3642540
Τρίτη - Παρασκευή: 10.00 - 19.00
Σάββατο: 10.00 - 16.00
Κυριακή: 11.00 - 16.00
Δευτέρα: κλειστά

Ωράριο τις ημέρες παραστάσεων:

Τρίτη - Παρασκευή: 10.00 - 20.30
Σάββατο: 10.00 - 14.00 και 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης
Κυριακή: 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης

Και στο δίκτυο της viva.gr

viva

Πρόσβαση:
Μετρό: Στάση Πανεπιστήμιο

Προσβασιμότητα:
Το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας είναι προσβάσιμο με αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ στο ισόγειο λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένες τουαλέτες.

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας
Ακαδημίας 59, 106 79 – Αθήνα
Τ. 210 3642540
#OlyErgastiri

 

fasa olimpia new

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων