Athens Big Band presents Jean-Loup Longnon with Antonis Ladopoulos

Μουσική
Typography

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 20.30, στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", ο διεθνώς καταξιωμένος Γάλλος τρομπετίστας, ενορχηστρωτής και bandleader Jean-Loup Longnon (Longnon Big Band) και ο έλληνας jazz σαξοφωνίστας Αντώνης Λαδόπουλος (Page One, 3G’s, Phos Duo) συμπράττουν με τη Big Band του δήμου Αθηναίων στην πρώτη της συναυλία για τη φετινή σεζόν.

Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν συνθέσεις και ενορχηστρώσεις του Jean-Loup Longnon, στις οποίες θα μοιράζεται τον πρωταγωνιστικό σολιστικό ρόλο με τον Αντώνη Λαδόπουλο και τους σολίστες της ορχήστρας.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σάμι Αμίρης

Ανοίγουμε και πάλι την αυλαία της jazz με μια μοναδική βραδιά!

O Jean-Loup Longnon προέρχεται από μουσική οικογένεια και ξεκίνησε τη μουσική του πορεία μαθαίνοντας πιάνο και τσέλο. Στην ηλικία των 15 ανακάλυψε την τζαζ, ακούγοντας και παίζοντας τη μουσική του Dizzy Gillespie. Η καριέρα του σηματοδοτήθηκε από την αρχή από συνεργασίες με σπουδαίους μουσικούς, όπως οι Milt Buckner, Chris Woods, Rhoda Scott και Jef Gilson.

Έχει ηχογραφήσει πολλούς δίσκους, μεταξύ των οποίων ο δίσκος Cyclades (1992) που ήταν εμπνευσμένος από τα Ελληνικά νησιά και ήταν μια μοναδική παραγωγή στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 90 μουσικοί.

Η μουσική του έχει επιρροές από μια σειρά μεγάλων συνθετών όπως οι Claude Debussy, Maurice Ravel, Henri Dutilleux, Igor Stravinsky, Francis Poulenc και Darius Milhaud.

Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τους Roger Guerin, Eric Le Lann, Michel Legrand, Daniel Huck, Kenny Clarke, Martial Solal, Stéphane Grappelli και Michel Petrucciani.

Ο Αντώνης Λαδόπουλος έχει συνεργαστεί με μεγάλα μουσικά σχήματα και μουσικούς όπως οι Rufus Reid, Clifford Jordan, Lee Konitz, Dave Liebman, Dianne Schuur. Από το 1991 έως το 1992, ήταν μέλος του κουαρτέτου Jazz του διάσημου πιανίστα Henry Butler.

Ιδρυτικό μέλος του Jazz Κουιντέτου Page One, έχει συμβάλλει στην προώθηση της Ελληνικής Jazz σκηνής και δισκογραφίας με αναρίθμητες εμφανίσεις σε Clubs και Φεστιβάλ αλλά και με σημαντική συνθετική παρουσία.  Έργα του έχουν ερμηνεύσει μεταξύ άλλων η Big Band της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και του Δήμου Αθηναίων, καθώς και το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας. Πολλές από τις εκτελέσεις των συνθέσεων του Αντώνη Λαδόπουλου έχουν βιντεοσκοπηθεί και προβληθεί από την ΕΤ1 και τη ΝΕΤ μέσα από αφιερώματα στη σύγχρονη Jazz.

Το 2004 το κουαρτέτο του συμμετείχε στις συναυλιακές εκδηλώσεις για την Ολυμπιάδα της Αθήνας.

Μερικές από τις καλλιτεχνικές του συνεργασίες περιλαμβάνουν ονόματα καθιερωμένα στη διεθνή Jazz σκηνή, όπως οι  Arild Andersen, Markus Stockhausen, Rex Richardson, Carla Cook, Kysia Bostic, Deborah Davis, Maria Markesini και άλλοι.

Ήταν συνιδρυτής του Μουσικού Ινστιτούτου Muse.gr καθώς και του Muse Festival, τα οποία συνέβαλαν επί σειρά ετών στην προώθηση και προβολή των συγχρόνων μουσικών ρευμάτων στην Ελλάδα. 

Η μέχρι τώρα δισκογραφία του στο χώρο της Jazz περιλαμβάνει τα εξής: East Vision, (Utopia Records) 1994, Page One, (Utopia Records) 1994, Beyond the Blue, (FM records) 1995, Little Flowers, (Muse.gr) 2007, 3G, Πλέσσας-Ρακόπουλος-Λαδόπουλος, (Muse.gr) 2008, Aegean World Jazz, (Goethe Institute) 2011, Phos, (Jazz&Tzaz) 2012, Expanded Matrix, (Muse.gr) 2016

 

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019
Ώρα: 20:30

Προπώληση εισιτηρίων:
Ταμεία του θεάτρου
: Τ. 210 3642540
Τρίτη - Παρασκευή: 10.00 - 19.00
Σάββατο: 10.00 - 16.00
Κυριακή: 11.00 - 16.00

Δευτέρα: κλειστά

Ωράριο τις ημέρες παραστάσεων:

Τρίτη - Παρασκευή: 10.00 - 20.30
Σάββατο: 10.00 - 14.00 και 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης
Κυριακή: 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης

Και στο δίκτυο της viva.gr

viva


Πρόσβαση:
Μετρό: Στάση Πανεπιστήμιο

Προσβασιμότητα:
Το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας είναι προσβάσιμο με αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ στο ισόγειο λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένες τουαλέτες.

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας
Ακαδημίας 59, 106 79 – Αθήνα
Τ. 210 3642540
#OlympiaNewEra
#OlyBigBand

 

olimpia fasa xorigi epik

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων