10ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας

Μουσική
Typography

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων μετά τη διοργάνωση εννέα συνεχόμενων επιτυχημένων σεμιναρίων, προσφέρει στους νέους Έλληνες μαέστρους τη δυνατότητα συμμετοχής στο Δέκατο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας, το οποίο έχει επετειακό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 23 έως 30 Απριλίου με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη Χορωδία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.


Τη διδασκαλία και διεύθυνση του σεμιναρίου έχει αναλάβει ο διεθνούς φήμης αρχιμουσικός Μιχάλης Οικονόμου, ενώ τα τμήματα διεύθυνσης χορωδίας και αρχαρίων θα διδάξει η μαέστρος και μουσικολόγος Αθανασία Κυριακίδου. Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου έχουν δικαίωμα ενεργού συμμετοχής μόνο σε ένα από τα τρία τμήματα, ενώ για κανένα τμήμα δεν υπάρχει όριο ηλικίας.

Στο σεμινάριο δεν υπάρχουν δίδακτρα και η επιλογή των σπουδαστών, που θα διευθύνουν στην τελική συναυλία, θα γίνει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των προβών κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας μεταξύ των μελών της ορχήστρας και της χορωδίας. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο «Άννα και Μαρία Καλουτά» δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 30 Απριλίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, όπως και όλα τα μαθήματα και οι πρόβες.

Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου οφείλουν να προετοιμάσουν τα παρακάτω έργα:

Τμήμα διεύθυνσης ορχήστρας

W. A. Mozart: Εισαγωγή από την όπερα Le nozze di Figaro
J. Rossini: Εισαγωγή από την όπερα La gazza ladra
G. Bizet: Carmen, σουίτα αρ.1
Elgar: Pomp and Circumstance Μarch αρ.1
Elgar: Nimrod, παραλλαγή αρ.9 από το έργο Enigma Variations
G. Verdi: Vedi! Le fosche notturne spoglie, χορωδιακό από την όπερα Il Trovatore
P. I. Tchaikovsky: Romeo and Juliet, εισαγωγή-φαντασία

Τμήμα διεύθυνσης χορωδίας

F. Handel: Alleluia, χορωδιακό από το ορατόριο Messiah
G. Verdi: Va Pensiero, χορωδιακό από την όπερα Nabucco
Verdi: Vedi! Le fosche notturne spoglie, χορωδιακό από την όπερα Il Trovatore


Τμήμα αρχαρίων

Bizet: Intermezzo από την Carmen, σουίτα αρ.1
Verdi: Va Pensiero, χορωδιακό από την όπερα Nabucco

Για το τμήμα αρχαρίων δεν απαιτείται υποχρεωτικά η ικανότητα διεύθυνσης των έργων από τους σπουδαστές, αρκεί η καλή γνώση της παρτιτούρας.


Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν e-mail μέχρι την Παρασκευή 13 Απριλίου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα παρακάτω στοιχεία:
1. Ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνο και e-mail
2. Βιογραφικό σημείωμα
3. Το τμήμα που θα παρακολουθήσουν και αν θα είναι ενεργά μέλη ή ακροατές

Η λίστα των μελών και το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου θα ανακοινωθούν στις 16 Απριλίου.

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων