Εισαγωγή σε Πτυχές της Κινηματογραφικής Τέχνης. Θεωρία και Πράξη στη Σκηνοθεσία

Κινηματογράφος
Typography

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει στην Ιωάννειο Βιβλιοθήκη σεμινάριο-εργαστήριο κινηματογράφου, το οποίο διερευνά σε ευρύ φάσμα τα συστατικά της έβδομης τέχνης και της έννοιας της οπτικής επικοινωνίας, ενώ θα αποκτηθεί γνώση πάνω στο εξειδικευμένο λεξιλόγιο της βιομηχανίας του κινηματογράφου και ανάλυση ειδικοτήτων.  Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν την τέχνη του κινηματογράφου, αλλά και σε εφήβους με σκοπό την κινηματογραφική κατεύθυνση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές αποσπασμάτων ταινιών αναλύοντας την ιστορία του κινηματογράφου, τα είδη, το θεωρητικό μοντάζ και τα στάδια παραγωγής, δημιουργικές ομαδικές και ατομικές ασκήσεις – σεναριακής γραφής /κινηματογραφικής αφήγησης και πρακτικό εργαστήρι σκηνοθεσίας – χρήση ψηφιακής κάμερας και ολοκληρωμένη άσκηση σκηνοθεσίας.

Στο σεμινάριο διδάσκουν η σκηνοθέτης / casting director  Ελπίδα Παναγιωτίδου και ο σκηνοθέτης  Νίκος Καλλαράς.

Τα εβδομαδιαία μαθήματα (1,5 ώρας) αποτελούνται από:

  • Σύντομη αναφορά στην ιστορία του κινηματογράφου
  • Κινηματογραφικά είδη και κινήματα
  • Βασικές αρχές γραφής σεναρίου
  • Μέθοδοι γραφής και αφηγηματικές τεχνικές
  • Χρήση ψηφιακής κάμερας και Βασικές Αρχές σκηνοθεσίας
  • Τεχνικές κινηματογράφησης
  • Θεωρία Μοντάζ
  • Ειδικότητες και ο ρόλος τους στην υλοποίηση ταινιών

Διάρκεια: 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις (σύνολο 12 ώρες)
Έναρξη μαθημάτων: 18 Ιανουαρίου
Λήξη μαθημάτων: 8 Μαρτίου

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη 19:30 στο χώρο της Ιωαννείου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων, η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν και χρειάζεται  κράτηση θέσης από τους ενδιαφερόμενους. 

Ιωάννειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων:
Πανόρμου 59, Αθήνα, τηλ.: 2106983905-6
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων