Ανοιχτή Προβολή της ταινίας “Μαγική Πόλις” του Ν. Κούνδουρου

Κινηματογράφος
Typography

Το 4ο Αthens Open Air Film Festival & το Dourgouti Island Hotel παρουσιάζουν, την Τρίτη 26 Αυγούστου, την Ανοιχτή προβολή της ταινίας «Μαγική Πόλις» (1954) του Νίκου Κούνδουρου, η οποία γυρίστηκε στην γειτονιά του Δουργουτίου. Η ταινία προβάλλεται για πρώτη φορά στον «φυσικό της χώρο» και η είσοδος είναι ελεύθερη!
Πριν την προβολή, σας καλούμε να γνωρίσετε από κοντά την μαγεία της γειτονιάς, με μία οργανωμένη βόλτα εξερεύνησης της περιοχής.

Αναλυτικά
19.00| Εκκίνηση βόλτας για την εξερεύνηση της γειτονιάς |Οδός Ντυμόν (μεταξύ στάσης Τραμ Κασομούλη & Εισόδου Intercontinental Ηotel)
Η βόλτα αυτή εγκαινιάζει μία σειρά εξερευνήσεων που θα οργανώνονται για όλη την χρονιά, κάθε σαββατοκύριακο, με σκοπό να ανακαλύπτουμε μαζί, με τη βοήθεια όλων των αισθήσεών μας, τις ομορφιές και τα μυστικά αυτού του μυθικού νησιού! Η περιπέτεια αρχίζει!
21.00| Ελεύθερη Προβολή της ταινίας “Μαγική Πόλις”|Κεντρική Πλατεία (συμβολή οδών Φανοσθένους & Σφιγγός) Δουργούτι, πίσω από το Intercontinental Ηotel, Ν. Κόσμος

magiki-polis
Λίγα Λόγια για την ταινία
Στο Δουργούτι, μια προσφυγική συνοικία κοντά στη Συγγρού, ο σκληρά εργαζόμενος Κοσμάς (Γιώργος Φούντας) βρίσκεται μπλεγμένος σε μια παράνομη δοσοληψία με ένα απατεώνα (Στέφανος Στρατηγός). Η βοήθεια των γειτόνων του θα αποδειχθεί πολύτιμη ώστε να βγει αλώβητος και να κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του Μαρίας (Μαργαρίτα Παπαγεωργίου).
Η «Μαγική Πόλις», μια ταινία σταθμός του ελληνικού κινηματογράφου, αποτελεί την ευτυχή καλλιτεχνική συνεύρεση του Νίκου Κούνδουρου με τη σπουδαία ελληνίδα  πεζογράφο Μαργαρίτα Λυμπεράκη (σενάριο) και τον αξέχαστο Μάνο Χατζιδάκι (μουσική).
Με ξεκάθαρες επιρροές από τον ιταλικό νεορεαλισμό, ο Κούνδουρος εστιάζει στις αγωνίες της εργατικής τάξης και των προσφύγων και παραδίδει μια ταινία ευαίσθητης  κοινωνικής αντίληψης.
Η «Μαγική Πόλις» αποτελεί το κινηματογραφικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη και την πρώτη ταινία που εμφανίζεται ο Θανάσης Βέγγος.

Λίγα Λόγια για το Dourgouti Island Hotel
Το Dourgouti Island Hotel είναι ένα Ταξίδι εξερεύνησης σε μια μαγική γειτονιά. Την γειτονιά του Δουργουτίου. Σας καλούμε για ένα χρόνο να ανακαλύψουμε μαζί τις ομορφιές της και την ιστορία της και να παίξουμε ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού με οδηγό-χάρτη μας το χθες, το σήμερα και το αύριο!
Από τον Αύγουστο 2014 έως και τον Ιούνιο 2015, περισσότεροι από 40 φορείς συνεργάζονται για να αναδείξουν αυτή την “αχαρτογράφητη” περιοχή της Αθήνας, που στέκει σαν ένα ήσυχο νησί δίπλα στην πολύβουη και κοσμοπολίτικη Λεωφόρο Συγγρού. Θέατρο, αποστολές εξερεύνησης, εργαστήρια προφορικής ιστορίας, Φεστιβάλ, “χαρτογράφηση” της ιστορίας και της πολιτιστικής ζωής της γειτονιάς και πολλές άλλες δράσεις μας περιμένουν στο υπέροχο αυτό ταξίδι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες: www.aoaff.gr & www.dourgouti.gr

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων