Έκθεση φωτογραφίας του Radu Buraga

Εικαστικά/Εκθέσεις
Typography

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, η Πρεσβεία της Ρουμανίας και το Heritage & Museums, με την συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμονία, πραγματοποιούν  έκθεση φωτογραφίας  του διακεκριμένου  ρουμάνου φωτογράφου Radu Buraga,  με θέμα «Ένα βλέμμα στην Λαϊκή φορεσιά της Ρουμανίας», από 17 έως 23 Ιουνίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

Ο Radu Buraga ζει και εργάζεται τα τελευταία δέκα χρόνια στην Αθήνα και μέσα από το φωτογραφικό φακό του, η  λαϊκή φορεσιά της Ρουμανίας ξεδιπλώνει την τεχνοτροπία της, με τα υπέροχα χρώματά της,  τα γεωμετρικά σχέδια που συχνά απεικονίζουν λουλούδια και φρούτα, βαμμένα με φυτικές βαφές που δίνουν απαλά και ανεξίτηλα χρώματα, αλλά και φορέματα από μετάξι οικιακής παραγωγής.

Η έκθεση πραγματοποιείτε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Μουσείων και της Διεθνής Ημέρας της ΙΑ (Ρουμανικής Λαϊκής Φορεσιάς).

Την έκθεση θα παρουσιάσει  η Εθνολόγος και Πρόεδρος Heritage and Museums και της Ελληνικής Ομοσπονδίας φίλων των Μουσείων (ΕΟΣΦΙΜ) Λίλα Ντε Τζάβες.

Την βραδιά των εγκαινίων το Λαϊκό Συγκρότημα Αρμονία θα παρουσιάσει παραδοσιακούς Ρουμάνικους χορούς.

Είσοδος για το κοινό ελεύθερη

Εγκαίνια: Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:30
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη –Σάββατο:  10:00 – 20:00, Κυριακή:  10:00 – 14:00
Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»
Ηρακλειδών 66Α και Θεσσαλονίκης – Θησείο
Τηλ. 210-3452150
Στάση Μετρό : Κεραμεικός

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων