Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα καλοκαιρινού camp ΑμεΑ στο Αθλητικό Κέντρο Γουδή

Αθλητισμός
Typography

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα camp ΑμεΑ που διοργάνωσε για πρώτη φορά ο Δήμος Αθηναίων και υλοποιήθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων από τις 17 έως τις 28 Ιουνίου στο Αθλητικό Κέντρο Γουδή.Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για δέκα παιδιά με αυτισμό, τα οποία συμμετείχαν σε ήδη εφαρμοσμένα προγράμματα ειδικής αγωγής του ΟΠΑΝΔΑ και περιελάμβανε παιχνίδια στόχων και εμποδίων, αισθητηριακό παιχνίδι, μουσικοκινητική αγωγή, κολύμβηση, δραστηριότητες εκμάθησης αθλημάτων και ψυχαγωγίας. 


Τέλος, τη δεύτερη εβδομάδα έγινε ένταξη των παιδιών στο καλοκαιρινό camp του Δήμου Αθηναίων, που διεξάγονταν στο ίδιο αθλητικό κέντρο. Στόχος της ενέργειας αυτής ήταν η ενσωμάτωση και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας όλων των παιδιών σε αθλητικά camp, η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της αποτυχίας που έρχονται αντιμέτωπα τα παιδιά ΑμεΑ στις αθλητικές δραστηριότητες και εν συνεχεία της εγκατάλειψης της άσκησης.

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων