Χάρης Δούκας: «Ο Δήμος Αθηναίων σε άριστη συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, υποδέχεται την Κυριακή 21.000 δρομείς στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας»

Αθλητισμός
Typography

Με την ευκαιρία διεξαγωγής του 12ουΗμιμαραθωνίου Αθήνας 2024, την Κυριακή 10 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνέντευξη Τύπου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας, χαρακτήρισε τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση σημείο συνάντησης δρομέων από όλον τον κόσμο, επισημαίνοντας: «Ο Δήμος Αθηναίων σε άριστη συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, υποδέχεται αυτή την Κυριακή 21.000 δρομείς, σε μια άρτια διοργάνωση, που πραγματοποιείται στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη. Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, είναι μία μεγάλη γιορτή, αφιερωμένη στον αθλητισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τη διεθνή φιλία. Είναι σταθερό σημείο συνάντησης δρομέων από ολόκληρο τον κόσμο, που τρέχουν για μία μοναδική εμπειρία κάτω από το αττικό φως, στη σκιά του Παρθενώνα».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων ενθάρρυνε όλες και όλους να παρευρεθούν στον Ημιμαραθώνιο και μίλησε για την αξία της συμμετοχής, υπογραμμίζοντας: «Η συμμετοχή σε έναν δρόμο αντοχής, μας θυμίζει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, ότι η αξία βρίσκεται στην προσπάθεια για το ανέφικτο. Έχει ιδιαίτερη αξία, όμως, να γνωρίζουμε ότι δεν μετρά μόνο η νίκη και η επικράτηση επί του αντιπάλου. Νικητές είναι, ακόμη κι αυτοί που δεν θα μπορέσουν να τερματίσουν, αλλά προσπάθησαν και ξεπέρασαν τα όριά τους.»

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Σοφία Σακοράφα, παρέδωσε το νέο μετάλλιο του Ημιμαραθωνίου στον Δήμαρχο κ. Χάρη Δούκα και τόνισε τη σημαντική συμβολή των εθελοντών: «Η Ομοσπονδία θέλει να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Αθηναίων. Ζητήσαμε τη βοήθεια του και την προσέφερε απλόχερα. Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να αφιερώσουμε μια ολόκληρη εβδομάδα εκδηλώσεων με αποκορύφωμα τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου. Ευχαριστώ όλους όσοι εμπλέκονται, όπως επίσης και τους περίπου 1.200 εθελοντές που δίνουν τη διαφορετική νότα σε αυτόν τον αγώνα».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ Χάρης Δούκας ευχαρίστησε θερμά τους δύο αθλητές, Παναγιώτη Καραΐσκο και Αναστασία Μαρινάκου που έδωσαν το παρών στη συνέντευξη τύπου. Ο Παναγιώτης Καραΐσκος, ο οποίος έχει κερδίσει πέντε φορές τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, δήλωσε: «Σίγουρα θέλω και μια έκτη νίκη. Έχω κάνει καλή προετοιμασία. Πάντα μπαίνω σε αυτόν τον αγώνα με πολλή καλή διάθεση. Μου αρέσει πολύ να τρέχω σε κεντρικούς δρόμους, χωρίς αμάξια, να βλέπω τον κόσμο να χειροκροτά και δρομείς να κάνουν την προσπάθειά τους».

Με τη σειρά της, η Αναστασία Μαρινάκου, η οποία είναι βασικό μέλος της Εθνικής Ομάδας σημείωσε: «Είναι μια πρόκληση για μένα ο Ημιμαραθώνιος. Δεν είναι το αγώνισμα μου, ωστόσο, πιστεύω θα με βοηθήσει για τη συνέχεια. Ο στόχος μου είναι ο ανοιχτός στίβος, τα 5 km, που έχουμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρώμη και φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Τέλος, η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας της Ergo Ασφαλιστικής, Μαρκέλλα Τσουρουγιάννη, υπογράμμισε: «Σας προσκαλούμε όλους και όλες αυτή την Κυριακή, να έρθετε στο κέντρο της Αθήνας και να συμμετέχετε σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού, να επισκεφθείτε και το δικό μας περίπτερο και να υποστηρίξετε τη δράση μας για έναν καθαρότερο πλανήτη.»

Ο  Ημιμαραθώνιος της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 με τη συνδρομή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) καλύπτοντας τρεις διαδρομές: των 21χλμ, των 5 χιλιομέτρων και του Family Run, μίας δωρεάν διαδρομής για όλη την οικογένεια, η οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνεται με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων