Στην τελική ευθεία ο 27ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας | Εγγραφές δια ζώσης και το Σάββατο 28 Μαΐου

Αθλητισμός
Typography

Λόγω μεγάλης συμμετοχής θα γίνονται εγγραφές δια ζώσης και το Σάββατο 28 Μαΐου στην Πλατεία Συντάγματος και στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

28 & 29 Μαΐου

Μία γιορτή για το ποδήλατο σας περιμένει
το Σαββατοκύριακο στην Πλατεία Συντάγματος
 

Πάρε το ποδήλατό σου κι έλα!

Πλησιάζει το καθιερωμένο ραντεβού των φίλων του ποδηλάτου στην πλατεία Συντάγματος, στον 27ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) την Κυριακή 29 Μαΐου, προσκαλώντας τους τολμηρούς - και όχι μόνο - λάτρεις της ποδηλασίας, να διασχίσουν, εκτός από την κλασική διαδρομή των 5χλμ, τη διαδρομή των 15χλμ. Μεγάλος χορηγός του 27ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας είναι η ΔΕΗ.

Χιλιάδες ποδηλάτες, μικροί και μεγάλοι, που θα συμμετέχουν στις δύο διαδρομές, θα στείλουν το μήνυμα ότι η ποδηλασία δεν είναι μόνο αθλητισμός, αλλά ψυχαγωγία και τρόπος ζωής. Ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την πόλη, καθώς αναδεικνύει την ιστορικότητά της μέσω της διαδρομής του. Από το 1987 είναι ο πλέον μαζικός αθλητικός θεσμός της Αθήνας για το ποδήλατο, με συμμετοχές που τα προηγούμενα χρόνια ξεπερνούσαν τους 15.000 ποδηλάτες, οι οποίοι πλημμυρίζουν τους δρόμους της πρωτεύουσας ποδηλατώντας  με ασφάλεια, κέφι και ζωντάνια, δίνοντας μια διαφορετική εικόνα στην πόλη.

«Ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας συνεχίζει να αποτελεί σταθερή αξία στα αθλητικά δρώμενα της πόλης  και μια πρόσκληση γνωριμίας και εξοικείωσης με ένα  οικολογικό τρόπο μετακίνησης. Η ποδηλασία συνδέεται με έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, με την άθληση, τη  χαρά, την ευεξία και την περιβαλλοντική συνείδηση. Για το λόγο αυτό στον ΟΠΑΝΔΑ ενθαρρύνουμε τους πολίτες να χρησιμοποιούν το ποδήλατο στις καθημερινές τους μετακινήσεις, ακολουθώντας το πρότυπο άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων», αναφέρει η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραμπατζή

Η εκκίνηση και των δύο διαδρομών θα δοθεί από την πλατεία Συντάγματος, στις 10:00 των 15χλμ. και στις 11:15 των 5χλμ.  Ο τερματισμός όλων των διαδρομών θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος.

Στη μεγάλη διαδρομή των 15 χλμ. μπορούν να συμμετέχουν άτομα, τα οποία έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, ενώ στη μικρή διαδρομή των 5 χλμ. όσοι έχουν συμπληρώσει το 6ο έτος της ηλικίας τους.

Διαδρομές:

xartis

  1. ΔΙΑΔΡΟΜΗ 15χλμ.

Εκκίνηση στις 10:00 από την Πλατεία Συντάγματος (ύψος Ερμού) - Φιλελλήνων - Λ. Βασ. Αμαλίας (δεξιά) – Λ. Συγγρού (δεξιά) – Χατζηχρίστου (δεξιά) - Ροβέρτου Γκάλι (αριστερά) - Γαριβάλδη (δεξιά) - Περιφερειακός Φιλοπάππου - Ακάμαντος - Απ. Παύλου - Πουλόπουλου (αριστερά) - Δημοφώντος (αριστερά) - Ηρακλειδών (δεξιά) - Γέφυρα Πουλόπουλου - Πειραιώς (δεξιά) - Αρσάκη (αριστερά) - Χαρ. Τρικούπη - Ακαδημίας (δεξιά) – Λ. Βασ. Σοφίας (αριστερά) - πίσω από τον Δρομέα - Λ. Βασ. Σοφίας (ρεύμα καθόδου) - Κερασούντος (αναστροφή) - Λ. Β. Σοφίας  (ρεύμα ανόδου) - Κόμβος Hilton - Λ. Β. Κων/νου (ρεύμα καθόδου) - Λ. Βασ . Όλγας (δεξιά) - Πανεπιστήμιου - Πεσμαζόγλου (αριστερά) – Σταδίου (αριστερά) - Τερματισμός στην Πλ. Συντάγματος (ύψος Ερμού).

  1. ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5χλμ.

Εκκίνηση στις 11:15 από την Πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη (εκκίνηση, αντίθετα στη ροή των αυτοκινήτων) - Λ. Βασ. Όλγας (αριστερά) - Λ. Βασ. Κων/νου (ρεύμα καθόδου) - κόμβος Hilton (αριστερά) - Λ. Βασ. Σοφίας (αριστερά) - Πανεπιστήμιου (δεξιά) - Πεσμαζόγλου (αριστερά) -  Σταδίου (αριστερά) - Τερματισμός (Πλ. Συντάγματος, ύψος Ερμού).

Εγγραφές & Παραλαβή αριθμού
Οι εγγραφές συνεχίζονται ηλεκτρονικά στο podilatikos.opanda.gr και  www.opanda.gr έως την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 στις 23:59

Λόγω μεγάλης συμμετοχής θα γίνονται εγγραφές δια ζώσης και το Σάββατο 28 Μαΐου στην Πλατεία Συντάγματος στο περίπτερο του ΟΠΑΝΔΑ από τις 10:00 έως τις 20:00 και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, από τις 09:00 έως 20:00

Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνεται έως 28 Μαΐου, μόνο στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΠΑΝΔΑ (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Ισόγειο-αίθουσα Κόντογλου, Τμήμα Προγραμματισμού - Ανάπτυξης και Μαζικού Αθλητισμού), Τρίτη - Παρασκευή 09:00 - 15:00 και το Σάββατο 28/5, 09:00 - 20:00
Πληροφορίες: τ. 210-5284873 – 4

Την ημέρα διεξαγωγής του 27ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας δεν θα πραγματοποιούνται εγγραφές.

Bike Weekend

Ο ΟΠΑΝΔΑ διοργανώνει το απόλυτο «ποδηλατικό» Σαββατοκύριακο στην Πλατεία Συντάγματος στις 28/5 από τις 10:00 έως τις 20:00 και στις 29/5 από τις 09:00 έως τις 17:00

ΔΕΗ e-bike Festival
Από τις 10 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 5 το απόγευμα της Κυριακής
, η ΔΕΗ, ο Μεγάλος Χορηγός του 27ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας, θα πραγματοποιήσει το ΔΕΗ e-bike Festival,  το πρώτο, μεγάλο φεστιβάλ για ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ελλάδα. Περισσότερα από 50 κορυφαία μοντέλα με ηλεκτρική υποβοήθηση από εταιρείες διεθνούς κύρους, ανάμεσά τους και ελληνικές, ειδικά κατασκευασμένη πίστα για δωρεάν δοκιμές σε μοντέλα για κάθε χρήση, παιχνίδι δεξιοτεχνίας και αναμνηστικά δώρα, θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους, για να γνωρίσουν το πιο δημοφιλές μέσο αστικής μετακίνησης, ψυχαγωγίας και άσκησης.
Στο ΔΕΗ e-bike Festival, εκτός από λύσεις για βιώσιμη μετακίνηση, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν παράλληλα λύσεις για την ενέργεια και τρόπους μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος του νοικοκυριού ή της επιχείρησής τους.

Επίσης, καθ’ όλη  τη διάρκεια του διημέρου θα λειτουργεί πίστα δοκιμής ηλεκτρικών πατινιών της εταιρείας SEGWAY.

Την ημέρα του αγώνα θα παρέχεται, από την εταιρεία Gatsoulis, service υποστήριξης για τους συμμετέχοντες, αποκλειστικά για την αντιμετώπιση προβλημάτων τελευταίας στιγμής.

Για όσους επιθυμούν να ζήσουν την εμπειρία του 27ου Ποδηλατικού Γύρου, αλλά δεν έχουν ποδήλατο, θα υπάρχει η δυνατότητα δανεισμού περιορισμένου αριθμού ποδηλάτων, με σειρά προτεραιότητας και αποκλειστικά με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Από τις 9 το πρωί της Κυριακής οι μουσικοί παραγωγοί του Pepper θα πλημμυρίσουν το Σύνταγμα με μουσική, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και η oμάδα κρουστών Batala Atenas θα δώσουν το ρυθμό για μία δυναμική εκκίνηση του αγώνα.

Ο 27ος Ποδηλατικό Γύρος της Αθήνας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Ευχαριστούμε τη Δημοτική Αστυνομία, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αθήνας, για την πολύτιμη συνεργασία και συμβολή τους στην διεξαγωγή του 27ου Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας.

Χορηγοί: TESLA – SEGWAY, το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ, ΔΕΣΥΛΛΑΣ GAMES, ΓΑΤΣΟΥΛΗΣ BIKES και SMITH

Δείτε το trailer εδώ

Πληροφορίες: τ. 210-5284873 – 4

xorigoi fasa 1

 

 

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων