×

Ειδοποίηση

Google Geocoding API error: The request was denied.
 • Ψηφιακό Μουσείο Πλάτωνος
 • Ψηφιακό Μουσείο Πλάτωνος
 • Ψηφιακό Μουσείο Πλάτωνος
 • Ψηφιακό Μουσείο Πλάτωνος
 • Ψηφιακό Μουσείο Πλάτωνος
 • Ψηφιακό Μουσείο Πλάτωνος
 • Ψηφιακό Μουσείο Πλάτωνος

Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος

3.4/5 κατάταξη (46 ψήφοι)

Στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου και Κρέοντος 1 )  δημιουργήθηκε ένα νέο πρότυπο ψηφιακό, εκπαιδευτικό, διαδραστικό και πολυμεσικό Μουσείο ανοικτό στο κοινό, το οποίο υπάγεται στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Στόχος του Μουσείου είναι αφενός η ανάδειξη των ιστορικών και αρχαιολογικών στοιχείων της Ακαδημίας Πλάτωνος και η  προσέγγιση του κόσμου της φιλοσοφίας και των ιδεών του Πλάτωνα με τη χρήση  σύγχρονης  τεχνολογίας και αφετέρου η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας και των πολιτών σε δράσεις εκπαίδευσης και πολιτισμού.Το Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος λειτουργεί σε ένα νέο κτίριο του Δήμου Αθηναίων, στην Ακαδημία Πλάτωνος και περιλαμβάνει σειρά φυσικών εκθεμάτων και πολυμεσικών εφαρμογών. Μέσω πολλαπλών επιπέδων πληροφορίας  ο επισκέπτης περιηγείται τόσο στον χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος , όσο και στον «κόσμο των ιδεών».  Η περιήγηση αυτή στοχεύει στην ανάδειξη της περιοχής και του πλατωνισμού και στη δημιουργία ερεθισμάτων για συζήτηση εντός και εκτός του χώρου.

Η έκθεση είναι μία «βουτιά» στο χρόνο. Ξεκινάει από τη σημερινή αθηναϊκή γειτονιά της Ακαδημίας Πλάτωνος.    Ο χρόνος κυλάει προς τα πίσω και εμείς παρακολουθούμε  τα στάδια της αποκάλυψης και της ανακάλυψης του αρχαιολογικού χώρου. Προετοιμαζόμαστε για τη «γνωριμία» με τον Πλάτωνα.

Στην πρώτη αίθουσα του Μουσείου γνωρίζουμε τον Πλάτωνα ως ιστορικό πρόσωπο που έζησε στην Αθήνα του 4ου π.Χ. αι.  ενώ ταυτοχρόνως γνωρίζουμε τον αρχαιολογικό χώρο της «Ακαδημίας Πλάτωνος» ως τον τόπο που έδρασε. Στη δεύτερη αίθουσα γνωρίζουμε το έργο και τις μεθόδους του.

Στην τρίτη αίθουσα γνωρίζουμε τους τρόπους που το έργο του Πλάτωνα  το οποίο ταξιδέψε μέσα στο χρόνο, ξεκινώντας από τους συνεχιστές της Ακαδημίας και φτάνοντας στο σήμερα. Γνωρίζουμε, λοιπόν,  πώς η Πλατωνική σκέψη ενέπνευσε την ανθρωπότητα.

Στο Μουσείο πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα μουσειακής αγωγής για σχολικές ομάδες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Οι μαθητές με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών προσεγγίζουν το πεδίο της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και «περιηγούνται» στον χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος και στον «κόσμο των ιδεών» αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων.

Ώρες Λειτουργίας

Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη Παρασκευή 10:00 - 16:00.

Δευτέρα-Σάββατο-Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

Διεύθυνση
Διεύθυνση: Μοναστηρίου και Κρέοντος 1 – Ακαδημία Πλάτωνος
Τηλ: 210 5142138
Τ.Κ.:
10442

Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διεύθυνση

 • Διεύθυνση: Αλκμεωνος 1
 • Τ.Κ.: 10442
 • Πόλη: Αθήνα

Επικοινωνία

 • E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

On the map

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων