• Παιδική Βιβλιοθήκη
  • Παιδική Βιβλιοθήκη
  • Παιδική Βιβλιοθήκη
  • Παιδική Βιβλιοθήκη
  • Παιδική Βιβλιοθήκη

Παιδική Βιβλιοθήκη (Στ. Λαρίσης)

3.4/5 κατάταξη (50 ψήφοι)

Η Παιδική Βιβλιοθήκη του σταθμού Λαρίσης απευθύνεται σε παιδιά 0-14 ετών και ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Μάιο του 2017. Στη συλλογή της περιλαμβάνονται 4.000 περίπου τίτλοι ελληνικών και ξενόγλωσσων παιδικών βιβλίων, καθώς και επιλεγμένα ξύλινα και επιτραπέζια παιχνίδια. Η Παιδική Βιβλιοθήκη στεγάζεται σε αυτόνομο κτήριο, το οποίο βρίσκεται στην άλλη πλευρά του πάρκου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Διαθέτει μία μεγάλη αίθουσα για τα παιδιά 4-14 ετών, με αμφιθέατρο, στο οποίο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, και μία μικρή αίθουσα για τα μικρότερα παιδιά (από λίγων ημερών έως και 3 ετών) και τις οικογένειές τους. Η Βιβλιοθήκη πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα φιλαναγνωσίας για σχολικές τάξεις, καθώς και εκδηλώσεις που καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών για γνώση, ψυχαγωγία και δημιουργία. Είναι δανειστική, οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν και μέλη της μπορούν να γίνουν όλα τα παιδιά που κατοικούν στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη διαθέτει ειδικό καρεκλάκι για το φαγητό των μωρών, καθώς και πολυθρόνες για τις μητέρες που επιθυμούν να θηλάσουν.

Την αίτηση για εγγραφή του παιδιού ως μέλος, συμπληρώνει ο γονιός ή ο κηδεμόνας του παιδιού, ο οποίος πρέπει να προσκομίσει ένα δημόσιο έγγραφο με τα στοιχεία της ταυτότητας του, καθώς και ένα λογαριασμό ΔΕΚΟ(π.χ λογαριασμός σταθερού τηλεφώνου) στον οποίο να αναγράφεται η διεύθυνση κατοικίας.

Στη διάθεση των  χρηστών υπάρχει, ηλεκτρονικός κατάλογος (opac) στον οποίο μπορείτε να ανατρέξετε κάνοντας κλικ εδώ. Η Βιβλιοθήκη είναι δανειστική,προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες της, και μέλη μπορούν να γίνουν κάτοικοι από το λεκανοπέδιο Αττικής.

Η βιβλιοθήκη είναι προσβάσιμη σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

 

Ωράριο λειτουργίας

ΔΕΥΤΕΡΑ  09.00-17.00
ΤΡΙΤΗ  09.00-17.00
ΤΕΤΑΡΤΗ  09.00-17.00
ΠΕΜΠΤΗ  09.00-17.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  09.00-17.00
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ
(Κλειστά)
(Κλειστά)

 

Επικοινωνία
Επισκέψεις μόνο κατόπιν ραντεβού

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ: 210-8810884

Διεύθυνση

  • Διεύθυνση: Στ. Λαρίσης
  • Πόλη: Αθήνα

Επικοινωνία

  • Τηλέφωνο: 210-8810884
  • E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων