Όλη η Αθήνα μία Σκηνή | Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας 20 – 26 Ιουνίου 2022

Δελτία Τύπου
Typography

Το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει πολιτισμό σε όλες και όλους, σε κάθε γειτονιά, μέσα από το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή*», που επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).  Από 18 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου κοινό και καλλιτέχνες συναντιούνται σε 17 γειτονιές της πόλης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες για το πιο απολαυστικό Αθηναϊκό πολιτιστικό καλοκαίρι με περισσότερες από εβδομήντα (70) εκδηλώσεις.


Η εβδομάδα 20 - 26 Ιουνίου ξεκινάει στο Γήπεδο Κονίστρας στα Πετράλωνα  (20.6) με ένα ξέφρενο πάρτι με το Νεκτάριο Σφυράκη σε νέες και παλιές επιτυχίες. Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων θα πλημμυρίσει με τις μελωδίες του το Γήπεδο Κονίστρας στα Πετράλωνα την Τρίτη 21.6 και την πλατεία Κουμουνδούρου την Πέμπτη 23.6, ενώ ο Γιώργος Καραμίχος την Τρίτη 21.6 στην πλατεία Κουμουνδούρου θα αφηγηθεί Παπαδιαμάντη.  Η Πέμπτη 23.6 συνδυάζει θέατρο και μουσική, καθώς το θέατρο Γκράβας θα φιλοξενήσει την παιδική θεατρική παράσταση «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι, ενώ η Ειρήνη Σκυλακάκη θα συναντήσει το κοινό στον Κήπο του Κέντρου Τεχνών για μία ατμοσφαιρική συναυλία.
Δύο αφιερώματα για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο Γκράβας, την Παρασκευή 24.6 με την Τίνα Τράκου και τον Νίκο Κρητικό που θα ερμηνεύσουν τραγούδια μνήμης, διαμαρτυρίας και κοινωνικής ταυτότητας και το Σάββατο 25.6 με το Λαογραφικό Εργαστήρι «Το Χοροστάσι» που θα μας ταξιδέψει στη Μικρασία και τον Ελληνισμό της.

Το Σάββατο 25.6 στον Κήπο του Κέντρου Τεχνών, το κοινό θα απολαύσει τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη σε μία μουσικοθεατρική παράσταση, που αναδεικνύει τη δύναμη  του «μαζί» και υμνεί την αγάπη και την αισιοδοξία. Η εβδομάδα κλείνει δυνατά και μουσικά την Κυριακή 26.6  με τη Big Band του Δήμου Αθηναίων να υποδέχεται τον Αλέξανδρο Willem Affolter στον Κήπο του Κέντρου Τεχνών για μία μοναδική swing βραδιά και τον Λευτέρη Γρηγορίου και τα Κρουστά της Τάκη στην πλατεία Κουμουνδούρου σε μία multiethnic γιορτή.


Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00

Ώρα έναρξης παιδικών παραστάσεων: 20:30

Πληροφορίες: www.opanda.gr, https://cultureisathens.gr/

*Το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, του τριετούς σχεδίου που έχει ανακοινώσει ο Δήμος και οι φορείς του, το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της εβδομάδας 20-26 Ιουνίου 2022 ανά Δημοτική Κοινότητα:


1η Δημοτική Κοινότητα

Κήπος Κέντρου Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Πάρκο Ελευθερίας
(Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας)

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022
21.00| Petros Klampanis Trio -
Η συναυλία αναβάλλεται λόγω ασθένειας του καλλιτέχνη
Μουσική παράσταση με τον μπασίστα, συνθέτη, μουσικό του κόσμου Πέτρο Κλαμπάνη.
O Πέτρος Κλαμπάνης και οι συνεργάτες του, ο πολυοργανίστας και παραγωγός Θωμάς Κωνσταντίνου και ο πιανίστας και συνθέτης Σπύρος Μάνεσης σε ένα πρόγραμμα βασισμένο σε δικές τους μουσικές και συνθέσεις. Μουσικές προσμίξεις, όπου η world μουσική συναντά την jazz και τους παραδοσιακούς ήχους της ανατολικής Μεσογείου.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022
21.00| Συναυλία με την Irene Skylakaki
Ένα χρόνο μετά την τελευταία της ζωντανή εμφάνιση, η Irene Skylakaki θα μας αφηγηθεί ιστορίες, αφοπλιστικούς στίχους, απαλές μελωδίες και indie και folk-rock ρυθμό.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
21.00|«Μαζί»:
Ρίτα Αντωνοπούλου – Μανόλης Ανδρουλιδάκης

Μία μουσικοθεατρική παράσταση, ένα σμίξιμο λόγου και μουσικής με θέμα τη δύναμη του «μαζί» και τραγούδια που υμνούν την αφύπνιση της ψυχής, τον έρωτα και την αισιοδοξία.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
21.00|
Athens Big Band featuring Alex Affolter: An evening of swing!
Συναυλία με τη Big Band Δήμου Αθηναίων και τον Αλέξανδρο Willem Affolter.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

Πλατεία Κουμουνδούρου

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022
21.00| Παπαδιαμάντης: Αφηγήσεις απ’ τον Γιώργο Καραμίχο

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022
21.00|
Συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής
Φωτογραφικό υλικό εδώ

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
21.00|
Συναυλία με τον Λευτέρη Γρηγορίου και Τα Κρουστά της Τάκη
Μία multiethnic γιορτή, όπου τα αφρικάνικα και ελληνικά κρουστά συναντούν την άρπα ngoni, τη γκάιντα κ την τσαμπούνα.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

3η Δημοτική Κοινότητα 

Γήπεδο Κονίστρας, Πετράλωνα
(Κυμαίων & Δημοφόντως, Πετράλωνα)

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022
21.00
| Νεκτάριος Σφυράκης live@Athens 2022
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

 
Τρίτη 21 Ιουνίου 2022
21.00| Συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων

5η Δημοτική Κοινότητα         

Θέατρο Γκράβας
(Ταϋγέτου 60, Γκράβα)

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022
20.30|
«Υπηρέτης δυο Αφεντάδων»
Παιδική θεατρική παράσταση  του Κάρλο Γκολντόνι σε διασκευή- σκηνοθεσία Τούλας Ζαχαριουδάκη.

Ένα διασκεδαστικό, ευχάριστο και διδακτικό έργο με κυρίαρχο στοιχείο το γέλιο, που αναδεικνύει πως οι ασήμαντοι και ταπεινοί μπορούν να θριαμβεύσουν αν έχουν εξυπνάδα και τόλμη.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022
21.00|
«1922-2022: Εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Τραγούδια μνήμης, διαμαρτυρίας και κοινωνικής ταυτότητας»

Μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στη μικρασιάτικη μουσική,  που  έχει αγαπηθεί και εξελιχθεί με χίλιους τρόπους. Ένα συνονθύλευμα ακουσμάτων από επιθεωρησιακά τραγούδια, καντάδες με βαλκανικές επιρροές, ρεμπέτικα με ρυθμούς χορευτικούς και αμανέδες. Ερμηνεύουν: Τίνα Τράκου και Νίκος Κρητικός.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

 

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
21.00| «Από τη Σμύρνη έρχομαι να βρω παρηγοριά»: Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Το Λαογραφικό Εργαστήρι ΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ σε ένα ιδιαίτερο και πλούσιο αφιέρωμα στη Μικρασία και τον Ελληνισμό της με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από 50μελή ομάδα χορευτών και μουσικών, μικρών και μεγάλων, καθώς και δραματοποιημένα αποσπάσματα από έργα Μικρασιατών λογοτεχνών, προβολή εικόνων και μικρασιάτικα φιλέματα.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων