Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακεραλλοπούλου η παράσταση Εκείνος κι Εκείνος στο θέατρο Κολωνού

Δελτία Τύπου
Typography

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τίμησε χθες 26.07 στο Ανοικτό Θέατρο Κολωνού του ΟΠΑΝΔΑ την παράσταση «Εκείνος και Εκείνος» του Κώστα Μουρσελά, από την θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών».


Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Άννα Ροκοφύλλου και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Equal Society Σπύρος Φρεμεντίτης.

Η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Άννα Ροκοφύλλου, καλωσόρισε τους υψηλούς προσκεκλημένους και το κοινό στο θέατρο Κολωνού, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Ο Δήμος Αθηναίων έκανε πράξη την στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού μέσα από το πρόγραμμα ‘Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τον πολιτισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς, τον κόσμο που έχετε αγκαλιάσει και στηρίξει την προσπάθεια μας, να είμαστε αρωγοί σε ποιοτικές εκδηλώσεις που προσφέρουμε  στο κοινό της Αθήνας. Ιδιαιτέρως όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Γιώργο Μιχαλακόπουλο για την παρουσία του εδώ η οποία με συγκινεί και ταξιδεύει στα παιδικά μου χρόνια όταν παρακολουθούσα το σατιρική σειρά «Εκείνος κι Εκείνος» μαζί με την οικογένειά μου. Σας ευχαριστώ για ακόμα μια φορά όλους και είμαι βέβαιη ότι θα απολαύσετε την παράσταση».

Συγκινητική ήταν η παρουσία του Γιώργου Μιχαλακόπουλου, ο οποίος  μαζί με τον αείμνηστο Βασίλη Διαμαντόπουλο, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, είχαν πρωτοπαρουσιάσει στην ελληνική κρατική τηλεόραση το έργο «Εκείνος και Εκείνος».

Την εξαιρετική προσπάθεια της θεατρικής ομάδας αστέγων τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  Κωστής Χατζηδάκης, ενώ χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού της Equal Society Σπύρος Φρεμεντίτης και ο  Γ. Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης. Επίσης παραβρέθηκαν ο ευρωβουλευτής ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργος Χρηστάκης, η αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών Κατερίνα Γκαγκάκη, η Αννα Φόνσου, κ.ά.


Η θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» της Equal Society, αποτελεί τη μοναδική θεατρική ομάδα στην Ελλάδα, που την απαρτίζουν συμπολίτες μας, που οι συγκυρίες τους οδήγησαν στην αστεγία και την κοινωνική περιθωριοποίηση. Μέσα από τη δραματοθεραπεία κατάφεραν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

 

MM 07039

MM 07322

MM 07447

MM 07583

Ipoklisi theatriki omada

MM 08072

MM 08128

Giorgos Stamatis

 

Spiros ferentimis

 

Xatzidakis Frementinis Stamatis Fonsou

 

 

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων