Το νέο υπερσύγχρονο Δημοτικό Γυμναστήριο Κυψέλης και το Πάρκο Υπαίθριας Άθλησης στο Άλσος Παγκρατίου επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης

Δελτία Τύπου
Typography

Ένας μοντέρνος δημοτικός χώρος άθλησης 1.200τμ, άρτια εξοπλισμένος, με σύγχρονα και αξιόπιστα όργανα μυϊκής ενδυνάμωσης και αερόβιας άσκησης υποδέχεται πλέον τους κατοίκους της Κυψέλης που επιθυμούν να γυμναστούν, επί της οδού Αγίας Ζώνης 23Α. Πρόκειται για το νέο γυμναστήριο του δήμου Αθηναίων, το οποίο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους κατοίκους. 

«Στον δήμο Αθηναίων αναβαθμίζουμε το σύνολο των δημοτικών γυμναστηρίων που διαθέτουμε, με στόχο μέχρι το τέλος του έτους να αποδώσουμε στους κατοίκους της Αθήνας 10 σύγχρονα δημοτικά γυμναστήρια, πλήρως εξοπλισμένα και στις 7 δημοτικές κοινότητες. Εμπλουτίζουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους δημότες ολοένα και περισσότερο, για να γίνεται η καθημερινότητά τους ολοένα και καλύτερη» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

 

Εκτός από τον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει, το καταρτισμένο προσωπικό του δημοτικού γυμναστηρίου βρίσκεται στη διάθεση των αθλούμενων, ενώ εξειδικευμένοι καθηγητές φυσικής αγωγής είναι υπεύθυνοι για τα ομαδικά προγράμματα αεροβικής γυμναστικής, pilates, yoga, καθώς και πιο εξειδικευμένα όπως TRX και CrossFit. 

 

«Ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών υποδομών εντάσσονται στην προσπάθειά μας για την καλύτερη καθημερινότητα των κατοίκων. Το δημοτικό γυμναστήριο της Κυψέλης καλύπτει όλες τις ανάγκες γυμναστικής και ευεξίας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και αντικαθιστά τη λειτουργία του παλαιότερου γυμναστηρίου της οδού Καλογερά 18», δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), Κωστής Μπιτζάνης

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε στη συνέχεια το πάρκο υπαίθριας άθλησης στο Άλσος Παγκρατίου, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί για πρώτη φορά, σύγχρονα όργανα γυμναστικής ειδικά σχεδιασμένα για αερόβια άσκηση και μυϊκή ενδυνάμωση.

Τον δήμαρχο Αθηναίων συνόδευαν οι κ.κ. Κωστής Μπιτζάνης πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ και Βασίλης Μηνούδης πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού του ΟΠΑΝΔΑ. 

MM 02012

Τα πάρκα υπαίθριας άθλησης παραμένουν ανοιχτά όλες τις ώρες της ημέρας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συνδυάζουν ψυχαγωγία και δωρεάν άθληση, ενώ χρησιμοποιούνται από πολλές ηλικιακές ομάδες δημοτών που θέλουν να αθληθούν. Τα όργανα που διατίθενται είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να λειτουργούν με το βάρος του σώματος, και με αυτόν τον τρόπο δεν καταπονούν και δεν τραυματίζουν τον χρήστη. Όλα δε, διαθέτουν ακριβείς οδηγίες και είναι απλά στη χρήση τους.

MM 02321.jpeg

 

Η συνδρομή των ενηλίκων για ελεύθερη προσέλευση σε όλα τα κλειστά γυμναστήρια του δήμου Αθηναίων και συμμετοχή στα ομαδικά προγράμματα, καθώς και στα προγράμματα μυϊκής ενδυνάμωσης είναι ιδιαίτερα φιλική και προσαρμοσμένη στην κοινωνική πολιτική του δήμου Αθηναίων.

 

Επιπλέον, προσφέρονται προγράμματα εκγύμνασης για παιδιά, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά 6-12 ετών, καθώς και προγράμματα άθλησης εφήβων, με κόστος μηνιαίας συνδρομής 5,00€. Για ειδικές ομάδες πληθυσμού, ισχύουν ειδικές εκπτώσεις για την πρόσβαση σε όλα τα  δημοτικά γυμναστήρια. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://opanda.gr/exaireseis-sindromon.pdf

Την ευθύνη λειτουργίας των δημοτικών γυμναστηρίων και υπαίθριων πάρκων έχει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων.

 

Πληροφορίες για το Δημοτικό Γυμναστήριο Κυψέλης

Διεύθυνση: Αγίας Ζώνης 23Α, Κυψέλη, τηλ.: 210 8821403

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 21:30, Σάββατο 09:00 – 14:00, Κυριακή κλειστά

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 5284875 & 876

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων