"Λεύκωμα βελονιών" της Μαρίας Κατσιμίγα

Πολιτισμός
Typography

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ττης διοργάνωσης «Αθήνα 2018- Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 12:00 στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», το έργο Λεύκωμα Βελονιών της Μαρίας Κατσιμίγα, δασκάλας κεντήματος επί πολλά έτη στο Μουσείο, η οποία καταγράφει και περιγράφει τον πλούτο της ελληνικής κεντητικής τέχνης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η σχεδιάστρια Δέσποινα Βακάλη – Δαλιάνη με θέμα Το κέντημα ως πολιτιστική και συναισθηματική έκφραση, ενώ το Λεύκωμα θα παρουσιάσει ο Παντελής Κουρέλης, ηλεκτρολόγος – μηχανικός. 

Συνδυαστικά με την παρουσίαση του Λευκώματος θα γίνει αναφορά στο έργο της Αγγελικής Χατζημιχάλη ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗΣ (1929), ως χαρακτηριστική περίπτωση μεταβίβασης γνώσης από την προφορική παράδοση και το παράδειγμα στην έντυπη μορφή.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη
Πληροφορίες: 210 32 43 987

#
PolitismosGiaOlous

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» δήμου Αθηναίων:
Αγγ. Χατζημιχάλη 6, Πλάκα

 

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ)

 

Δράση στο πλαίσιο της διοργάνωσης


ΑΠΠΒ