Tο Γραφείο Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα δωρίζει βιβλία στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη δήμου Αθηναίων

Δελτία Τύπου
Typography

Η Διευθύντρια Πολιτιστικών και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Γραφείου Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα, κα Eugenia Yun, επισκέφθηκε την Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 για να πραγματοποιήσει μία δωρεά εκ μέρους του Taipei Book Fair Foundation (TBFF). Η δωρεά παραλήφθηκε από την προϊσταμένη των Βιβλιοθηκών του δήμου Αθηναίων, κα Βασιλική Λάμπρη, και τους Βιβλιοθηκονόμους της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης του δΔήμου Αθηναίων.

Το Taipei Book Fair Foundation είναι ο επίσημος διοργανωτής της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Ταϊπέι - η μεγαλύτερη έκθεση βιβλίου στην Ασία. Το TBFF συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης από το 2018. Πέρυσι πραγματοποιήθηκε δωρεά βιβλίων στη Θεσσαλονίκη.

Και τα 50 περίπου βιβλία, που παρουσιάστηκαν στην έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης φέτος, δωρίθηκαν στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων. Τα βιβλία είναι από καθιερωμένους και νέους ταλαντούχους συγγραφείς από μεγάλους εκδοτικούς οίκους στην Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς φήμης εικονογράφου Jimmy LIAO και των βραβευμένων συγγραφέων Chih-yuan CHEN, Zhe-ming CHANG, Yi Huan και Chang Sheng.

«Ελπίζουμε ότι η δωρεά θα συμβάλει στην καλλιέργεια καλών συνηθειών ανάγνωσης στις νεότερες γενιές και θα ωφελήσει το ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται να μάθει την κινεζική γλώσσα. Ελπίζουμε επίσης ότι, μέσω αυτών των βιβλίων, οι Έλληνες αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν λίγο καλύτερα τον εκδοτικό τομέα της Ταϊβάν», δήλωσε η Διευθύντρια κα Yun.

Πρόσθεσε ότι το Γραφείο Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα, που εκπροσωπεί την κυβέρνηση της Ταϊβάν, προσδοκά σε περισσότερες και ευρύτερες πολιτιστικές ανταλλαγές και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων