Η τέχνη του Πάτσγουορκ κάνει στάση στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» δήμου Αθηναίων

Πολιτισμός
Typography

Η τέχνη του Πάτσγουορκ, η μαγεία των υφασμάτων, των χρωμάτων και των σχημάτων, παρουσιάζεται στην ομαδική έκθεση έργων πάτσγουορκ Όρια -  Boundaries, που διοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων και ο Ελληνικός Σύλλογος Πάτσγουορκ από 18 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2019 στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του δήμου Αθηναίων.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα καλλιτεχνών από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πάτσγουορκ (European Quilting Association), στην οποία ανήκει και ο Ελληνικός Σύλλογος Πάτσγουορκ.

Τα έργα των τοπικών εθνικών Συλλόγων, που θα εκτεθούν, ακολουθούν το θέμα «Όρια» και συγκεκριμένες προδιαγραφές, που καθορίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πάτσγουορκ. Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, τον Αύγουστο του 2018 στο Μπέρμινχαμ, στη μεγαλύτερη σχετική ευρωπαϊκή έκθεση και στη συνέχεια ξεκίνησαν το ταξίδι τους ανάμεσα στις χώρες - μέλη, που θα διαρκέσει δύο χρόνια, φθάνοντας στην πόλης μας.

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της ευρωπαϊκής λαϊκής τέχνης του πάτσγουορκ σε ένα μουσείο ελληνικής λαϊκής τέχνης, που λειτουργεί ως κόμβος ευρωπαϊκού πολιτισμού, καθώς συνδέει τα κομμάτια κλάδων της ευρωπαϊκής λαϊκής τέχνης, στηρίζοντας το μέλλον της παράδοσής της.

Την ημέρα των εγκαινίων, που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Μαΐου στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, θα μιλήσει σχετικά η πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Πάτσγουορκ κ. Μάνια Χατζηιωαννίδη.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διοργανωθούν στους χώρους του Μουσείου τρία εργαστήρια προκειμένου οι επισκέπτες να γνωρίσουν την τέχνη του πάτσγουορκ από τις ελληνίδες καλλιτέχνιδες, οι οποίες θα εκθέσουν τα έργα τους.

Ημέρες διεξαγωγής εργαστηρίων:
Κυριακή 19 Μαΐου| 10.00-13.00| «Τρισδιάστατος μύλος» - Μάθημα στη μηχανή
Τετάρτη 22 Μαΐου| 16.00-19.00| «Ένωση τετραγώνων με πλαίσιο»: Μάθημα στη μηχανή
Τετάρτη 29 Μαΐου| 12.00-15.00| «Απλικάρουμε μια μαργαρίτα στο χέρι με βελονιά φεστόνι»

Χορηγός της έκθεσης είναι οι Ραπτομηχανές Husqvarna Viking – Καραμήτσιος ΑΕ.

Πληροφορίες:
Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 18 Μαΐου, ώρα 12:00
Διάρκεια έκθεσης:
18 Μαΐου - 2 Ιουνίου 2019

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» δήμου Αθηναίων:  Αγγελική Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τ. 210 3243987
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 09.00-19.00, Σάββατο & Κυριακή 09.00-14.00, Δευτέρα κλειστά

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων