Ταξίδι σε αγαπημένα μουσικά μονοπάτια με τον Παντελή Θαλασσινό και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής

Μουσική
Typography

Την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 20.30, το Εργαστήρι Ελληνικής μουσικής του δήμου Αθηναίων, συνεχίζει τις επιτυχημένες εμφανίσεις στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, συναντώντας επί σκηνής τον Παντελή Θαλασσινό, έναν ερμηνευτή και συνθέτη, του οποίου κάθε μουσική δημιουργία μιλάει στην καρδιά του ακροατή. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Άγγελος Ηλίας.

Ο Παντελής Θαλασσινός γεννήθηκε στον Πειραιά από γονείς νησιώτες. Ο πατέρας του Μιχάλης ήταν απ’ τη Χίο και η μητέρα του Ευαγγελία, από την Σέριφο. Από 2 έως 9 ετών έζησε στη Χίο, όπου μαζί με τον αδελφό του το Γιάννη έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα μαθαίνοντας κιθάρα από τους μουσικούς του Ναυτικού Ομίλου Χίου, όπου εργαζόταν ο πατέρας του. Τα μετέπειτα χρόνια έζησε στo Κερατσίνι του  Πειραιά, σε μια όμορφη γειτονιά και μετά το Λύκειο άρχισε να δουλεύει και σαν κιθαρωδός, σε ταβέρνες, και μικρές μπουάτ του Πειραιά ενώ παράλληλα δούλευε, μεταξύ άλλων, και  σαν ναυτικός-ναυτιλιακός υπάλληλος-εκτελωνιστής.

Το 1987 μπαίνει στη δισκογραφία με τον Γιάννη Νικολάου, με το ντουέτο “Λαθρεπιβάτες”, με τραγούδια όπως το “Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε” και “Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω”. Συνολικά έκαναν μαζί τέσσερα άλμπουμ, για να χωρίσουν οι δρόμοι τους το 1991. 

Το 1993, ηχογραφεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, με τίτλο “Νύχτας Κύματα”, και αμέσως γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, ανοίγοντας το δρόμο για 20 ακόμα προσωπικά CDs  που έμελλε να γίνουν, χρυσά, πλατινένια, και ένα απ’ αυτά, δις πλατινένιο!

Ο ίδιος θεωρεί σταθμό της ζωής του, τη συνάντηση και τη συνεργασία του με τον Ηλία Κατσούλη (1939-2008), με τον οποίο έκαναν πολλές και μεγάλες επιτυχίες. Τα εξώφυλλα όλων των δίσκων του στόλισε ο αείμνηστος Χιώτης χαράκτης και ζωγράφος, Νίκος Γιαλούρης (1928-2003).

Έχει στο ενεργητικό του άλλα τόσα CDs σαν συνθέτης (που έκανε μουσικές για άλλους τραγουδιστές), αλλά και πάνω από 100 συμμετοχές σαν τραγουδιστής σε δουλειές άλλων. Τελευταίες του δουλειές, που είναι και δικές του παραγωγές με την προσωπική του εταιρεία ΕΡΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑ,  τα “10 Τραγούδια της Ελπίδας”,  Η “Ανοιχτή Ακρόαση”, “Νά ‘ταν ο Πόλεμος χορός” , “Με δυο ρολόγια”, το “Φωνήεν” σε μουσική και στίχους Βαγγέλη Γιαννάκη και η τελευταία “12+1 Ηλιοτρόπια” σε στίχους του Άλκη Αλκαίου.

Ως τώρα έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους μεγάλους Έλληνες στιχουργούς, συνθέτες, και διακεκριμένους ερμηνευτές, αλλά και πολλούς ξένους καλλιτέχνες, όπως Salvadore Adamo και τους Κουβανούς Compay Segundo Gruppo, στιχουργώντας κι ερμηνεύοντας μαζί τους στα Ελληνικά- Ισπανικά το θρυλικό Chan-Chan.

Έχει γράψει, ή έχει τραγουδήσει κοντά στα 500 τραγούδια, ενώ οι συναυλίες του πλέον ξεπερνούν τις 1500.

Τραγούδησε σε όλους τους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας, και σε χώρες του εξωτερικού: Κύπρο, Τουρκία, Σουηδία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Ουκρανία, Ελβετία, Γερμανία, Βέλγιο, Αίγυπτο, Ισραήλ, Αυστραλία, με μεγάλη επιτυχία. Κι όπως λέει κι ο ίδιος αστειευόμενος:
“Με την μουσική του κατάφερε, να κάνει πραγματικότητα το ποδοσφαιρικό του όνειρο, να παίξει στα μεγαλύτερα γήπεδα της χώρας.”

Η βραδιά, που θα μας προσφέρει, θα μείνει στη μνήμη μας άφθαρτη από το χρόνο, όπως έχουν μείνει οι μελωδίες των τραγουδιών του...

 

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Παρασκευή 10 Μαΐου 2019
Ώρα: 20:30

Τιμές εισιτηρίων:
10€, 12€, 15€, 20€, 25€
Περιορισμένης ορατότητας: 5€
Φοιτητικό, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών: 7€

Προπώληση εισιτηρίων:
Ταμεία του θεάτρου: Τ. 210 3642540
Τρίτη - Παρασκευή: 10.00 - 19.00
Σάββατο: 10.00 - 16.00
Κυριακή: 11.00 - 16.00
Δευτέρα: κλειστά

Ωράριο τις ημέρες παραστάσεων:
Τρίτη - Παρασκευή: 10.00 - 20.30
Σάββατο: 10.00 - 14.00 και 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης
Κυριακή: 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης

Και στο δίκτυο της viva.gr

viva

 

Πρόσβαση:
Μετρό: Στάση Πανεπιστήμιο

Προσβασιμότητα:
Το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας είναι προσβάσιμο με αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ στο ισόγειο λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένες τουαλέτες.

olympia logo RGB

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας
Ακαδημίας 59, 106 79 – Αθήνα
Τ. 210 3642540
#OlympiaNewEra

 

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων