Τα μέτρα προστασίας του ΟΠΑΝΔΑ στα θέατρο Κολωνού και Γκράβας

Πολιτισμός
Typography

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες για το κοινό στα θέατρα Κολωνού και Γκράβας στις 28 Ιουνίου, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, το οποίο ξεκινάει με τη στήριξη των καλλιτεχνών και των ανθρώπων που εργάζονται στον πολιτισμό διαθέτοντας δωρεάν τους πολιτιστικούς του χώρους.

Ο ΟΠΑΝΔΑ θα λειτουργήσει τα θέατρά του για δεύτερη υπό τις συνθήκες της πανδημίας και αξιοποιώντας την εμπειρία του προηγούμενου χρόνου, είναι έτοιμος να εγγυηθεί την ασφάλεια των θεατών και όλων των συμμετεχόντων.

Είναι σημαντικό οι θεατές να ακολουθούν τις οδηγίες των εργαζομένων, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων όσοι θα παρευρεθούν σε αυτές (θεατών, καλλιτεχνών, εργαζομένων). Ο ΟΠΑΝΔΑ έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων για την προστασία και την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Προς αποφυγή συνωστισμού προτείνεται στους θεατές να προσέρχονται στο θέατρο τουλάχιστον μία (60’) ώρα πριν την έναρξη της παράστασης. Κατά την είσοδο και έξοδο των θεατών από το θέατρο θα τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις 1,5 μέτρου. Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές κάθονται μόνο στις θέσεις που υπάρχει σήμανση και δεν αλλάζουν θέση. Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του κοινού στον χώρο της παράστασης, από την είσοδο μέχρι και την έξοδό τους. Μετά το πέρας της παράστασης θα γίνεται σταδιακή αποχώρηση από το θέατρο ακολουθώντας τις οδηγίες της ταξιθεσίας. Δεν θα υπάρχει διάλειμμα.

Επισημαίνουμε ότι η πώληση των εισιτηρίων γίνεται ηλεκτρονικά, ενώ πώληση, καθώς και διανομή δελτίων εισόδου, θα γίνεται και δύο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης στα θέατρα Κολωνού και Γκράβας, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-5284800, 210-5284854 και στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Γκράβας, 210-2011151